Trebuie să iubim mai mult. În primul rând pe noi înșine și apoi lumea.

“M-am gândit și vreau să împărtășesc ceva cu voi. Trăim într-o societate în care muncim și câștigam bani și ne condiționăm viețile în funcție de cum avem timp. Vrem să trăim, dar alergam în o mie de direcții și ne irosim timpul ca să facem bani astfel încât să ne putem trăi viețile. Trăim pentru și în funcție de timp. Trăim precum sclavii într-un sistem bazat pe pură birocrație.

Planeta se degradează încetul cu încetul și noi suntem cei care o distrug: calotele glaciare se topesc, producem fără măsură și fără să ne pese, cauzăm războaie în care mor oameni și nu ne păsă. Și facem și multe alte lucruri care conduc această lume către pieire și facem toate astea doar pentru bani.

Nu suntem fericiți cu ceea ce avem, ne dorim întotdeauna mai mult. Viața ar trebui să fie trăită simplu și într-un sistem care are grijă de absolut fiecare persoană și de această planetă frumoasă. Trebuie să fim mai fericiți și să ne deschidem ochii, să vedem ce facem pentru planetă, să vedem ce îi facem planetei. Trebuie să începem să înțelegem ce anume contează cu adevărat și trebuie să învățăm cum să ne prețuim mai mult frumoasa planetă.

Retail jobs

Trebuie să iubim mai mult. În primul rând pe noi înșine și apoi lumea. Trebuie să te iubești pe tine însuți înainte de a-i iubi pe alții. Haideți să zâmbim mai mult, să ne îmbrățișăm mai mult, să oferim mai multe îmbrățișări, mai multă pace. Să fim tot ce ne stă în putință să fim, cea mai bună versiune a noastră. Să fim recunoscători vieții pentru că ne-a oferit luxul neprețuit de a ne trezi în fiecare zi, să fim mai recunoscători.”

Acesta este mesajul puternic și atât de adevărat lăsat de Pablo Ráez Martinéz pe una din rețelele de socializare online. Tânărul de numai 20 de ani, rezident în Spania, a fost diagnosticat cu leucemie în 2015. Pablo însă nu s-a dat bătut și, îndrăgostit de viață, a început bătălia cu această boală necruțătoare. A făcut un transplant de măduvă, mai multe ședințe de chimioterapie și lucrurile păreau a merge bine, cancerul intrând în remisie.

Citeste si:
Cătălin Botezatu vorbește despre cum s-a luptat cu cancerul și cât...
Cătălin Botezatu vorbește...

Din păcate însă, boala a revenit și în 2017 Pablo a pierdut bătălia cu viață. Un tânăr cu un suflet atât de frumos, Pablo și-a petrecut ultimele luni din viață încercând să crească numărul donatorilor de măduva osoasă din Spania (de la 230.000 la 1 milion) în campania #retounmillón (#onemillionchallenge). Mesajul pe care l-a lăsat însă pe Instagram a inspirat o lume întreagă în a trăi mai frumos, mai conștient, cu mai multă atenție față de noi înșine, de cei din jur și față de planetă.

Foto homepage: By Anna Grishenko /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri