Atunci când ai încredere în tine, pe umeri îți cresc aripi - o povestire despre Puterea Încrederii în Sine

12 Aprilie 2018 publicat în Lifestyle 6 share-uri

Citiți o povestire care ne amintește cât de important este să credem în noi înșine!

Citiți o povestire interesantă care circulă pe internet și care ne amintește cât de important este să credem în noi înșine!

Atunci când ai încredere în tine, pe umeri îți cresc aripi

Un om de afaceri important era tare supărat. Firma sa intrase în faliment, iar datoriile sale era mari și nenumărate. Deși se gândea zi și noapte la o soluție pentru a ieși din impas, pur și simplu era zdrobit. Toate drumurile păreau închise și nu se întrevedea nicio speranță.

Angajații săi își cereau drepturile și salariile, creditorii îi băteau la ușă. Pur și simplu era disperat... Viața multor oameni depindea de afacerea sa… Într-o bună zi, stătea supărat pe o bancă în parc, ținându-și capul în mâini, întrebându-se dacă ar mai putea exista ceva care să-i salveze compania de la faliment.
Retail jobs

În cele din urmă, un bătrân s-a apropiat de el și i-a adresat câteva cuvinte. “Îmi dau seama că ceva te supără foarte tare”, i-a spus bătrânul.

După ce omul de afaceri i-a împărtășit bătrânului necazurile și durerea sa, acesta i-a spus: “Cred că pot să te ajut”.

L-a întrebat pe omul de afaceri cum îl cheamă, a completat un cec cu o sumă mare de bani pe numele său și apoi i-a înmânat cecul spunându-i: “Te rog să iei acești bani. Fix când se va face un an de la întâlnirea noastră de astăzi, să ne întâlnim iarăși în același loc. Îmi poți înapoia atunci banii pe care ți i-am dat acum.”

Apoi s-a răsucit pe călcâie și a plecat grăbit, dispărând în neant la fel cum apăruse.

Citeste si:
Cum îţi poţi ajuta copilul să treacă mai uşor prin momentele de...
Cum îţi poţi ajuta copilul să...

Când s-a dezmeticit, omul de afaceri s-a trezit cu un cec de jumătate de milion de dolari în mâinile sale. Nu îi venea să își creadă ochilor. Cecul era semnat de John D. Rockefeller, unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă.

“Pot să îmi achit datoriile și să scap de grijile financiare într-o clipită”, și-a spus omul de afaceri. Cu toate acestea, a decis să nu folosească cecul și l-a păstrat. “Dar faptul că știu că acest cec există și că este acolo îmi va da puterea de a găsi o cale de a-mi salva afacerea”, s-a gândit bărbatul.

Cu o stare de spirit vizibil mai bună și recâștigându-și optimismul, omul a reușit să își renegocieze termenii de plată și să încheie înțelegeri de afaceri mai avantajoase. Ba chiar a vândut o parte din produsele sale la prețuri foarte bune. În doar câteva luni, a reușit să scape de datorii și a fost din nou pe profit, câștigând bani.

Citește continuarea pe pagina urmatoare >>

Foto int: hikrcn /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri