25 August 2017 publicat în Lifestyle 73 share-uri

Dana Tupa a intalnit foarte multi maestri care, desi depaseau varsta de 60 de ani, se aflau intr-o conditie fizica exceptionala. Intrebati care este secretul longevitatii lor, cei mai multi au avut o reteta aproape identica, formata din cateva principii de baza.

5. Gaseste modalitati sanatoase de a face fata greutatilor vietii.

„Multe persoane nu stiu sa reactioneze in mod conservator atunci cand sunt puse fata in fata cu greutatile vietii. Fata de acum cateva decenii, viata noastra este mai usoara dar, in mod paradoxal, este mult mai stresanta. O metoda de a ne relaxa in fata situatiilor dificile este de a ne opri din ceea ce facem si sa respiram profund de 10 ori, minim.

Acele persoane care au gasit modalitati sanatoase de a face fata greutatilor, vor imbatrani mult mai frumos si vor evita predispozitiile la atac de cord sau atac cerebral. De cealalta parte, persoanele care apeleaza mai des la metode nesanatoase de aparare (auto-absorbite) in locul celor sanatoase (altruiste), vor apela probabil si la alcoolism, fumat, depresie si orice alt obicei de viata nesanatos pentru mintea, corpul si spiritul lor”, declara profesorul de yoga Dana Tupa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

6. Fii in permanenta inconjurat de oameni buni si imbatraneste alaturi de ei!

“Se spune ca suntem media celor 5 persoane cu care ne petrecem cel mai mult timp din viata noastra. Fa un calcul simplu i evalueaza daca te afli in compania potrivita, iar in caz ca nu, schimba ceva in acea directie. Un secret important este acela de a te plasa intr-o companie superioara, pentru a invata noi aptitudini. Sa nu uitam ca putem aduce plus valoare persoanelor din jur, prin ceea ce suntem sau facem.

Traind la un anumit standard, zi de zi, evoluand permanent, vom pastra un nivel optim in viata noastra i vom raspandi o energie molipsitoare. Orice relatie este un joc, sau mai bine spus, un echilibru de plus valoare, iar atunci cand acesta inceteaza, fie ca ne dorim sau nu, relatia respectiva se rupe”, conchide profesorul de yoga.

* Dana Tupa este Expert Yoga Teacher acreditat la Yoga Alliance International USA. Este si Fondatorul PURNA Yoga Academy, scoala de yoga din Romania acreditata la acelasi for international. A participat la multiple cursuri yoga pe diferite ramuri (Hatha, Kriya, Kundalini, Pranayama, Yantra, Laya, Nidra Yoga), alaturi de profesori si maestri din Romania si din strainatate (Thailanda, Elvetia, Italia, UK, India, Turcia). Este master NLP, a studiat Strategic Interventions, cu Tony Robbins si Chloe Madanes. A urmat cursuri de Vipassana in Chiang Mai, Thailanda, participand si la seminarii cu Dalai Lama in Elvetia si India. A sustinut cursuri de yoga si seminarii, atat in Romania, cat si in Thailanda, cel mai de succes dintre ele, considerandu-l a fi, Yoga Scopului, un mix de tehnici yoga foarte puternice, NLP, meditatie si vizualizare.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Foto homepage: michaeljung /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri