Gayatri Mantra -mantra pe care trebuie sa o rostesti de 108 ori pentru a-ti indeplini dorintele. Iar daca nu ai timp, ASCULT-O!

8 August 2017 publicat în Lifestyle 653 share-uri

Gayatri Mantra - rostind in mod repetat aceasta mantra, iti vei imbunatati sanatatea mentala, fizica si spirituala. Rostirea Gayatri Mantra de 108 ori te fereste de toata nefericirea, te ajuta sa iti implinesti toate dorintele care iti sunt benefice si te ajuta sa te eliberezi de boli.

Gayatri Mantra este una dintre cele mai marete si vechi imnuri ale umanitatii si este dedicata mamei Vedelor. Poate chiar cea mai puternica mantra sanscrita, Gayatri Mantra este o rugaciune universala catre “cel care da lumina si viata -soarele (savitur). Rostita in mod frecvent, repetat, ea are un efect benefic asupra sanatatii mentale, fizice si spirituale. Se spune ca doar ascultand aceasta mantra, iti va fi mult mai usor sa iti gasesti pacea. Daca o si rostesti de 108 ori, efectele sale vor fi si mai puternice. Aceasta mantra te fereste de toata nefericirea, te ajuta sa iti implinesti toate dorintele care iti sunt benefice si te ajuta sa te eliberezi de boli.

Gayatri face parte din Rig Veda, fiind o mantra foarte venerata si inchinata lui Savitri, zeitatea soarelui. Versul mantrei este compus in metru vedic.

Gayatri are trei nume: Gayatri, Savitri si Saraswathi si este stapana peste pranas (simturi) si peste Fortele Vietii. Fiecare din cele 3 nume ale lui Gayatri se afla in fiecare din noi: Gayatri – ca simturi, Saraswathi – ca putere a discursului, Savitri – ca forta a vietii si reprezinta puritatea gandului, a cuvantului si a actiunii.

“Ga-ya-tri – exista trei feluri de nefericire. Avem trei corpuri, corpul material, corpul subtil si corpul cauzal. Si in toate cele trei nivele exista nefericire. Viata umana trebuie sa treaca peste toate cele 3, asta inseamna Gayatri. Cel care o rosteste navigheaza peste oceanul de nefericire pentru a atinge fericirea, ne explica site-ul www.wisdom.srisriravishankar.org semnificatia Gayatri Mantra. De asemenea, cel care asculta si rosteste aceasta mantra se salveaza de situatiile potrivnice care il conduc catre mortalitate.

ASCULTATI-O MAI JOS:

Versurile Gayatri Mantra

Om bhur bhuvah svaha
Tat savitur varenyam
Bhargo devasya dhimahi
Dhiyo yo nah prachodayat

Traducerea pe cuvinte:

Om: Spiritul Universal
Bhur: Planul fizic
Bhuvah: Planul astral
Svaha: Planul celest
Tat: Realitatea suprema
Savitur: Sursa a tot
Varenyam: Potrivit pentru a fi venerat
Bhargo: Stralucirea spirituala
Devasya: Realitatea Divina
Dhimahi: Noi meditam
Dhiyo: Intelect
Yo: Care
Nah: A noastra
Prachodayat: Iluminare

De-a lungul timpului, aceasta mantra a beneficiat de multe traduceri si interpretari. Iata una din cele mai populare, datand din 1911 si apartinandu-i lui Sivanath Sastri (Brahmo Samaj):

“Meditam asupra puterii si gloriei celui care a creat pamantul, lumea cealalta si cerurile (universul) si cel care ne calauzeste intelegerea”.

Iata si doua interpretari mai actuale:

1. Meditam asupra stralucirii spirituale a acelei realitati divine supreme si venerate
Care este sursa sferelor fizice, astrale si ceresti ale existentei.
Fie ca aceasta fiinta divina suprema sa ne lumineze intelectul astfel incat sa putem infaptui adevarul suprem.

2. O, Creator al Universului
Lasa-ma sa ma cufund in Divin si lasa Divinul sa imi distruga toate pacatele. Lumina Divina care arde tot pacatul. Lasa-ma sa contemplez si sa ma cufund in Lumina Divina. Si lasa Divinitatea sa imi inspire intelectul.

Cand se rosteste Gayatri Mantra?

Aceasta mantra se rosteste de trei ori pe zi: in zorii zilei, la mijlocul zilei si la apus, adica in timpul celor 3 sandhyas (dimineata, pranz si seara). Repetand-o zilnic, te vei asigura ca la sfarsitul zilei nu ai acumulat nicio datorie karmica si ca efectele greselilor sau a actiunilor gresite pe care le facem zi de zi vor fi anulate.

De asemenea, pentru a beneficia la maximum de efectele pozitive ale acestei mantre, ea se repeta de 108 ori. Daca nu dispui de suficient timp, o poti recita si de 3, 9 sau 18 ori. Sau, daca nu ai timp sau energie sa o rostesti deloc, pur si simplu ascult-o ori de cate ori ai ocazia. Pacea si linistea iti vor invada sufletul, mintea si trupul.

Afla pe pagina urmatoare de ce trebuie sa rostesti Gayatri Mantra de 108 ori >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri