17 Noiembrie 2016 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Draga Olteanu Matei ne dezvaluie cateva din secretele reusitei in viata, dar si sfaturi extrem de utile pentru casa, bucataria, sanatatea si viata noastra cea de toate zilele:

BONUS: 10 sfaturi practice in bucatarie si locuinta (Draga Olteanu Matei)

1. Ouale de molii depistate pe imbracaminte, covoare sau paturi se distrug calcand locul de incuibare cu fierul de calcat incins, peste o carpa umezita in otet (pag. 270).

2. Un cornet de piper deschis, asezat in dulapul de haine, alunga moliile. (pag. 270)

3. Mierea nou cumparata nu se pune niciodata peste mierea veche, ramasa in borcan. (pag. 270).

4. Maioneza nu se taie daca inainte de a incepe sa o frecam, bagam langa celelalte ingrediente si o bucatica de cartof fiert, ras. (pag. 270)

5. Tavile pentru copt prajiturile se ung doar pe fund cu grasime (unt). Daca vor fi unsi si peretii, aluatul nu mai creste frumos. (pag. 271)

6. Cand aluatul cu drojdie a crescut prea mult si nu-l bagam imediat la cuptor, deasupra lui se asaza o hartie alba umezita cu apa. (pag. 273)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

7. Daca stropiti ceapa curatata cu putin otet, nu veti mai “plange” atunci cand o taiati pentru salata. Deci se pun doua parti apa si o parte otet. (pag. 298)

8. Florile din vaza isi mentin prospetimea mai multa vreme daca sunt scufundate in intregime in apa rece cateva ore. In felul acesta, apa nu mai trebuie schimbata in fiecare zi, iar cand o facem, apa sa fie la temperatura camerei. (pag. 276)

9. Ibricul de cafea se curata usor daca se fierbe in el apa cu o jumatate de lamaie taiata din nou in doua. (pag. 275)

10. Vinetele se innegresc dupa ce au fost coapte pentru ca se lasa prea mult in coaja. Remediul: creati o deschidere in coaja cand sunt inca fierbinti, fara apa, prin care scoateti miezul cu o lingurita. (pag. 299)

* Nota! Aceste sfaturi sunt extrase din cartea "9137 de sfaturi practice”, autor: Draga Olteanu Matei. Cartea a aparut la editura Raduta, 1999.

”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Foto homepage: PHOTOCREO Michal Bednarek / Shutterstock

Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la newsletterul Garbo.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri