Iata cateva secrete care sa te ajute sa iti reduci cu mai mult de jumatate timpul petrecut la curatenie:

Fiecare dintre noi are acea prietena a carei casa straluceste de curatenie, indiferent cand mergi in vizita la ea. Ai fi tentata sa crezi ca amica ta are obiceiul de a curata zilnic chiar si cea mai mica pata de pe blatul de bucatarie si de a sterge mobilierul de fiecare data cand vede un fir de praf. Insa e posibil ca prietena ta sa stie cateva trucuri prin care locuinta ei sa arate mereu impecabil, fara sa depuna foarte mult efort.

Daca faci parte dintre miile de femei pentru care curatenia dureaza o zi intreaga si te lasa secata de energie, atunci este bine sa iti pui la punct un plan si sa stii cateva secrete care sa te ajute sa iti reduci cu mai mult de jumatate timpul petrecut la curatenie:

Curatenia se face de sus in jos si de la stanga la dreapta

Curatenia se face de sus in jos pentru a evita ca murdaria curatata din spatiile aflate la inaltime sa se depuna pe masuta proaspat stearsa sau pe podeaua pe care tocmai ai dat cu mopul. Iar cand incepi dintr-un colt al camerei si te indrepti spre usa, vei reusi sa cureti mai eficient toata suprafata si sa nu te mai intorci dintr-o parte in cealalta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Curata si sterge podelele intr-un singur pas

Zonele intens circulate din casa trebuie aspirate o data pe saptamana. Femeile care vor sa aspire mai rapid si sa mentina mai mult timp curatenia pot alege un astfel de aspirator performant, fara fir, care este mai usor de manevrat, usor de golit si pe care il poti folosi pe orice tip de suprafata. In plus, pentru ca are si un sistem de stergere, vei salva timp pretios si iti vei injumatati timpul petrecut curatand podelele.

Indeparteaza petele cu suc de lamaie

Sucul de lamaie este perfect pentru a reda culoarea blatului de bucatarie si a elimina petele, dar si pentru a scapa de rugina persistenta. Acidul din lamaie dizolva rugina, iar pentru a cur a o pata trebuie sa il lasi sa actioneze timp de 10 minute. Nu este recomandat sa il folosesti pe suprafete mai sensibile sau lucioase, pentru ca le poate lua stralucirea si poate deteriora mobilierul.

7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Invata sa faci diferenta intre curat si ordonat

Daca locuinta ta este perfect curata, podelele sunt sterse, blatul de bucatarie luceste, toate covoarele sunt aspirate, iar baia arata ca noua, dar sunt imprastiate haine prin toata casa si vasele troneaza pe masa din bucatarie, prima impresie nu va fi cea de dezordine, ci de mizerie. Lipsa de organizare creeaza un haos care iti da dureri de cap imediat ce intri pe usa, asa ca ai grija sa pui mereu lucrurile la locul lor si sa ai la indemana spatii de depozitare in locurile in care iti lasi cel mai des hainele.

Fa cate putin zilnic

Daca speli vasele imediat ce ai mancat si strangi firimiturile dupa masa, stergi chiuveta o data la cateva zile si clatesti cada dupa fiecare baie, vei reusi sa mentii curatenia mai mult timp. In plus, iti va fi mai usor sa cureti grasimea de pe aragaz sau de pe gresie, daca o stergi cu o laveta umeda imediat ce ai terminat de gatit. Dureaza cateva secunde si iti va economisi timp pretios cand vei face curatenie generala in toata casa.

Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!  

Arunca toate lucrurile de care nu mai ai nevoie

Oricat de spatioasa ar fi casa ta, daca lasi sa se adune tot felul de lucruri de care nu mai ai nevoie, in curand acestea iti vor aglomera locuinta peste masura. Arunca ustensilele de bucatarie uzate, cutiile goale de la electrocasnice, pungile de plastic ramase de la cumparaturi si pe care nu le vei mai refolosi, incaltamintea deteriorata pe care nu o vei mai duce niciodata la cizmar si doneaza hainele care nu iti mai sunt bune sau cele care le-au ramas mici copiilor.

Curata rapid cuptorul cu microunde

Interiorul cuptorului cu microunde poate deveni mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor, iar grasimea care se intareste il poate transforma in obiectul pe care iti este cel mai greu sa il cureti. Trucul este sa pui la incalzit un bol cu apa in care ai turnat otet. Vaporii eliberati pe masura ce apa se incalzeste vor face ca orice depuneri sa se curete in cateva secunde. In plus, otetul igienizeaza, asa ca nu va trebui sa iti mai faci griji in legatura cu germenii.

De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake! O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

Tu ce trucuri folosesti pentru a scapa mai rapid de curatenie? Care dintre cele propuse de noi ti se pare cel mai util?

Sursa foto: Shutterstock, Copyright: Syda Productions


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri