6 Iunie 2016 publicat în Lifestyle 839 share-uri

Cuvintele sunt foarte puternice si la fel cum le folosim pentru a critica, le putem folosi si pentru a lauda si a vindeca. Cititi o frumoasa povestire despre dragoste si casnicie, dar mai ales despre puterea laudei!

Cuvintele sunt foarte puternice si la fel cum le folosim pentru a critica, le putem folosi si pentru a lauda si a vindeca. Cititi o frumoasa povestire despre dragoste si casnicie, despre cum sentimentul de a ne simti apreciati si iubiti poate face minuni. Este o povestire care ne face pe toti sa lasam deoparte micile noastre orgolii si sa invatam sa apreciem binele din cel de langa noi (si sa-l exprimam!).

* Desi povestirea circula ca fiind anonima, unele surse mentioneaza ca autorul textului este Carlos Valles.

Cum sa vindeci o mie de rani

Un cuplu casatorit s-a dus la un consilier matrimonial pentru a-i solicita ajutorul si sfaturile. Imediat ce au luat loc, au inceput sa vorbeasca in acelasi timp criticandu-se unul pe celalalt, intr-un adevarat duel verbal.

Cand in cele din urma s-au oprit putin pentru a-si trage rasuflarea, consilierul le-a sugerat ca acum sa-si spuna unul altuia ce vad bun unul la celalalt.

In incepere s-a instalat o tacere adanca.

Fiecare a primit apoi un creion si o foaie de hartie si a fost rugat sa scrie ceva Fiecaruia i-a fost dat cate un creion si o foaie de hartie si li s-a spus sa scrie ceva de bine, de lauda despre celalalt. Nimeni nu a scris nimic. Amandoi stateau si se holbau la foile de hartie.

Dupa ceva timp, sotul a inceput sa scrie ceva. Imediat a inceput sa scrie si sotia – repede si frenetic. La un moment dat au incetat sa mai scrie.

Tacere din nou.

Sotia a vrut sa ii inmaneze foaia sa de hartie consilierului. Printr-un mic gest, terapeutul a refuzat sa o primeasca, spunandu-i ca trebuie sa i-o dea direct sotului sau. Fara nicio tragere de inima, sotia a impins foaia catre sotul sau, pana la jumatatea mesei. El a luat-o si, la randul sau, a impins foaia catre sotia lui. Fiecare a inceput sa citeasca ce a scris celalalt despre el.

Psihologul privea… Imediat, o lacrima a inceput sa alunece pe obrazul sotiei. A mototolit hartia in pumnul sau si a tinut-o strans in mana. Acest lucru dovedeste ca a apreciat lucrurile bune si pozitive pe care sotul sau le-a spus despre ea. Intreaga atmosfera din incapere s-a schimbat. Nimic nu mai trebuia sa fie spus. Lauda a vindecat o mie de rani.

Sotul si sotia au plecat brat la brat.

! Uneori ne axam pe calitatile negative ale celui de langa noi si uitam sa le vedem si sa le apreciem pe cele bune. Uitam ca uneori oamenii nu au nevoie de critica, ci au nevoie de lauda. Au nevoie de apreciere. Au nevoie ca cineva, si mai ales cel cu care au ales sa isi imparta viata, sa ii VADA. Sa ii pretuiasca. Sa nu uite ce sunt. Amintindu-i celui de langa tine motivele pentru care il apreciezi, nu vei face decat sa iti consolidezi relatia cu el si sa eviti neintelegerile si ranile. La urma urmei, sa poti sa vezi binele din cel de tine e o chestiune de alegere.

Foto homepage: Elena Ray /Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri