8 Aprilie 2016 publicat în Lifestyle 68 share-uri

La 17.00 am intalnire cu directorul. Imi trec unghiile rosii peste dosarele groase si imi repet in minte discursul. Totul decurge bine. Raman o clipa singura in biroul ala dreptunghiular, cu pereti din sticla. Mai lucrez ceva, imi mai vin proiecte si oameni noi, vad ce accept si ce nu, dar nu ma pierd niciodata cu firea. Asta-i lege. Asta-i legea.

Verde! Ce bine! Gata sa o iau razna!

Trec pe langa Unirea. Iar rosu. Pe cladire, imens, o reclama la…ceva, ah, la manusi, uite! Da, frumoase, poate imi iau si eu! Se mai fac si reclame reusite, imi spun si urmaresc cu mai mare interes.

O fata frumoasa le cumpara, isi trece degetele fine peste pielea de calitate si pleaca. Ajunge in dreptul unei batrane care vinde patrunjel. I le intinde si pe fata amandurora se iveste un zambet mare. Vai, se imbratiseaza. Mda, nu mai suport, imi iau ochii de la reclama asta de doi bani.

Nu stiu cum fac insa ca langa Unirii vad tocmai o batranica care vinde niste flori. Sta asezata pe treptele de la Zara si isi strange paltonul pe langa ea.

O fata se opreste si ridica un buchet de flori. Se ridica si batranica. Vorbesc. E buna batranica, ma gandesc. O sa cumpere. Fata ridica toate buchetele de flori si intinde o bancnota de 50 lei. Batrana se blocheaza o secunda. Ca si mine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Se imbratiseaza. Ca in reclama. Fata pleaca, iar femeia incepe sa-si stranga lucrurile fericite.

“Fa proasto, nu vezi ca e verde de 5 minute?!” imi zice unu care trece pe langa mine.

Ce lume rea, imi spun, in timp ce bag intr-intaia si calc acceleratia.

Mai merg ce mai merg si, pe la Izvor, ce crezi, protest. Vai, deci nu pot sa cred! Si am evitat atat stirile despre asta pe net si la televizor!

In fata mea, trec unii. Pancarte, poze. Si imi amintesc. N-am incotro. Toata lumea tace. Doar ei vorbesc, si striga, si incearca sa ne anime si pe noi. Dar noi ii privim ca prostii. Eu nu-mi pot lua ochii de la poze. Simt ca mi se face rau. Deschid mai mult geamul. Ma izbeste aerul ala curat. O fi venit de la ei. Frigul ala imbibat cu optimism, revolta si speranta. Mai inaintam un pic.

Foto int: Daxiao Productions / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri