23 Martie 2016 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Dezvoltarea personala este calea in care te poti redescoperi pe tine insati si in care te analizezi privindu-te cu toata sinceritatea.

Conceptul de dezvoltare personala nu mai este unul nou pentru femeile din tara noastra, iar acest fapt nu poate fi decat imbucurator. Dezvoltarea personala este calea in care te poti redescoperi pe tine insati si in care te analizezi privindu-te cu toata sinceritatea. Odata ce vei face cunostinta cu ea, vei vedea ca iti va da mai multa incredere in fortele proprii si te va face sa constientizezi ca ai o forta care poate muta muntii din loc.

Americanii ii spun „self-help”, o sintagma care descrie perfect ce presupune ea. Chiar asta inseamna dezvoltarea personala – modalitati de a te ajuta singura sa-ti atingi obiectivele. Ea include in primul rand constientizarea abilitatilor si talentelor pe care le ai si cum te pot ajuta ele mai mult in orice aspect al vietii.

In Statele Unive ale Americii, acest concept este unul care a revolutionat industria cartilor, titlurile din acest gen fiind in topul preferintelor cititorilor americani. Si atelierele si cursurile de dezvoltare personala au cunoscut o expansiune masiva in ultimii ani, deoarece aceste tehnici, puse in aplicare in mod corect, functioneaza in majoritatea cazurilor. Si maestrii acestor tehnici au devenit milionari scriind carti sau sustinand seminarii pe aceasta tema.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Ce inseamna, exact, dezvoltarea personala?

E o intrebare pe care cu siguranta si-o pun multe dintre noi, mai ales ca auzim atat de des de ea si mai ales pentru ca intotdeauna primim raspunsuri vagi. Ea inseamna, de fapt, aplicarea unor principii destul de simple - de a ne folosi atuu-urile si de a ne axa pe gandirea pozitiva. Ea implica atat corpul, cat si spiritul si mintea.

In dezvoltarea personala nu vorbim despre solutii minune sau despre trucuri magice, ea reprezinta un drum personal in interiorul tau si trairile tale, si necesita timp, dar si indrumatori. Imagineaza-ti cum iti vei transforma viziunea asupra vietii dupa cateva weekend-uri pline cu activitati care tin de dezvoltare personala in cadrul atelierelor de aici. Poti chiar sa optezi pentru aria care te intereseaza in mod special – branding personal, dictie si vorbire in public sau leadership inspirational - toate extrem de utile femeilor moderne, care imbina cariera cu o viata personala implinita.

„Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Tehnicile de dezvoltare personala te ajuta sa iei orice experienta ca pe un prilej de evolutie, sa inveti oricand si sa fii mereu dispusa sa devii mai buna. Obiectivul final? Atingerea tintelor propuse, impacarea cu anumite situatii si, de ce nu, implinirea de sine. Atelierele pe aceasta tema sunt adesea organizate de companii, pentru angajatii lor, deoarece contribuie foarte mult la indeplinirea obiectivelor echipelor.

Cum te ajuta dezvoltarea personala sa ai mai mult succes

“Nu-ti poti schimba peste noapte destinatia, dar iti poti schimba chiar acum directia”, spunea John Maxwell, unul dintre cei mai cunoscuti autori de carti de self-help. Ce vrea el sa ne spuna? Ca sunt zeci de posibilitati de a ne atinge obiectivul si exista mereu o cale potrivita pentru noi, nu neaparat universal valabila.

Dezvoltarea personala te va ajuta sa descoperi care este cea mai buna cale pentru tine, sa-ti alegi un drum, sa-ti stabilesti obiective tangibile pe parcursul lui si, la final, sa atingi tinta ravnita. Introspectia, analiza personala si o privire pozitiva asupra propriei persoane reprezinta primii pasi prin care ne putem gasi acest drum, iar dezvoltarea personala reprezinta luminita care ne ghideaza calea.

Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Ea nu implica doar schimbari la nivelul perceptiei, ci si schimbari legate de trupul nostru. De altfel, o minte sanatoasa se poate dezvolta doar intr-un corp sanatos, asa ca trebuie sa acordam si o atentie sporita asupra alimentatiei si miscarii.

Un al doilea pas pentru a avea mai mult succes este atentia sporita acordata inteligentei emotionale. Daca invatam sa ne controlam emotiile, nu doar ca vom avea reactiile mai potrivite in anumite circumstante, insa nu le vom lasa sa ne acapareze atunci cand este esential sa actionam rapid si destept. Prin dezvoltarea personala vei invata sa-ti gestionezi mai bine emotiile, sa le folosesti in avantajul tau si sa nu le mai privesti ca un impediment in calea ta.

Pana si cele mai vechi obiceiuri ale tale pot deveni doar o amintire odata ce apelezi la dezvoltarea personala. Determinarea, dorinta de a deveni mai buna din toate punctele de vedere, atat la job, cat si in familie, dar si increderea ca poti face anumite lucruri – acestea sunt cateva lucruri pe care se bazeaza dezvoltarea personala, noteaza psychologytoday.com.

Leagăn pentru toată copilăria Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Dezvoltarea personala pe scurt

In linii mari, dezvoltarea personala te va ajuta sa:

Te cunosti mai bine pe tine insati
Iti cunosti limitele si incerci sa le depasesti
Vei gasi raspunsurile la intrebarile: „cine sunt?” „pentru ce traiesc?” „care este obiectivul meu?”
Identifici care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a-ti atinge obiectivul
Afli ce te implineste cu adevarat

Acestea sunt doar cateva lucruri pe care dezvoltarea personala le atinge, insa experienta fiecareia dintre noi difera, astfel incat tu ai putea sa descoperi noi si noi modalitati prin care ea te ajuta. In afara de atelierele dedicate acestui concept, exista si o multime de carti din acest gen literar. Printre cele mai populare se numara „Secretul” de Rhonda Byrne, „Poti sa-ti vindeci viata” de Louise L. Hay sau „Supa de pui pentru suflet” de Jack Canfield si Mark Victor Hansen.

Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Ce parere ai despre dezvoltarea personala? Ai incercat aceste tehnici pana acum? Cum te-au ajutat?

Sursa foto: creativecommons.org


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri