Cea mai mare problema pe Planeta acum este Frica. A fost o problema pentru un timp indelungat. Devine mai mare pe zi ce trece si motivul pentru care frica este o problema, este ca ea afecteaza TOTUL.
  • Moto: Tot ceea ce iti doresti, se afla de cealalta parte a fricii. - Jack Canfield

Neale Donald Walsch este unul dintre cei mai iubiti lideri spirituali ai momentului. El este autorul cartii "Conversatii cu Dumnezeu", care a schimbat viata a milioane de oameni din intreaga lume. Textul urmator este extras dintr-un clip postat pe YouTube (vezi clipul la finalul articolului), unde Neale vorbeste despre frica, despre efectele pe care le are aceasta asupra vietii noastre si cum o putem depasi:

Iti recomandam si: Conversatii cu Dumnezeu: Cele 3 legi ale EXISTENTEI

Tot ce gandim, spunem si facem, toate deciziile si alegerile pe care le luam, toate reactiile si raspunsurile noastre,tot ceea ce traim poate veni doar din doua locuri: Ori vin din IUBIRE, ori vin din FRICA. Iar observatia mea este aceea ca, majoritatea oamenilor, in majoritatea situatiilor si chiar eu insumi, mai mult decat vreau sa recunosc, vin din frica.

Deci, trebuie sa ne privim fricile, sa aflam ce este frica pana la urma. De ce anume ne este frica?
Si ce impact are asupra alegerilor si deciziilor si creatiilor de care ne-am facut responsabili? Deci frica reprezinta primul aspect al experientei umane, asa cum o inteleg eu si trebuie sa lucram foarte mult ca sa o vindecam si as spune chiar sa o transformam.

Transformi FRICA si transformi LUMEA. Hai sa ne uitam la ce anume ne face frica:

In primul rand, asa cum observ eu, ne este frica de viata insasi si cele cate se petrec in viata. Ne este frica de viata fiindca ne este frica de moarte. Conversatii cu Dumnezeu spune ca in final, toate fricile sunt de fapt frica de moarte. Daca nu iti este frica de moarte, atunci nu iti este frica nici sa traiesti. Dar cum sa nu iti fie frica de moarte? Poti sa nu ai frica de moarte daca intelegi ce este moartea. Si ca rezultat al acestei intelegeri, intelegi ce este viata. Minunata carte Acasa cu Dumnezeu: intr-o viata ce nu se sfarseste niciodata explica toate acestea in detaliu extraordinar. Vorbeste despre momentul mortii noastre, procesul mortii in sine si motivul pentru care traim viata asa cum suntem noi pe acest pamant. Sugerez oricui vrea sa afle mai multe despre acest subiect sa citeasca cartea. Este foarte dificil dupa ce citesti acel text, sa iti fie frica intr-un mod acut de moarte. Iar cand aceasta frica dispare, asa cum am zis, atunci teama de viata dispare si ea - Nu ne mai este frica de nimic si nimeni, pentru ca toate temerile sunt bazate pe ideea ca avem nevoie de ceva.

DEFINITIA FRICII

Vreti sa stiti care este definitia fricii? Este gandul ca nu o sa putem obtine ceva ce credem ca avem nevoie. Este atat de simplu. Un om care nu are nevoie de nimic, nu are frica de nimic. Cand nu am nevoie de nimic de la tine, nu imi e frica de tine. Cand nu am nevoie nici de viata mea intr-un anumit sens, cand cred ca nu am nevoie de aceasta versiune particulara a vietii, in aceasta forma fizica particulara, atunci nu imi va fi frica nici daca ma omori. Atunci chiar nu am nevoie de tine pentru nimic.

Tot ceea ce iti doresti se afla de cealalta parte a fricii (clip motivational):

Intrebarile pe care sa ti le pui atunci cand iti este frica

Asta creeaza adevarata neinfricare. Si majoritatea maestrilor spirituali stau in aceasta stare, un loc al neinfricarii totale. Cand incep sa imi privesc propriile temeri si incep sa le simt, si cand am gandul ca fricile mele incep sa ma doboare si aproape sa ma copleseasca, chiar sa ma paralizeze pentru ca toti am fost canva paralizati de frica, unii dintre noi mai des decat am vrea sa recunoastem. Cand ajung in acea stare, analizez bine si incep sa ma gandesc: "Ce anume cred ca trebuie sa obtin? Ce este aici de cred ca am nevoie? Pentru ca asta este… Frica este o nevoie anuntata. Deci, cuget asa: Ce cred ca imi trebuie?"
Si „Este posibil ca sa nu am neaparat nevoie de acest lucru? Ce s-ar intampla daca nu as ave acest lucru? Ce s-ar intampla daca nu as primi asta? Ce s-ar intanmpla daca ceea ce cred eu ca am nevoie, nu mi se va intampla sau u mi se poate imtampla?"

Sunt doua feluri prin care frica se poate manifesta: Ideea ca nu voi obtine ceea ce cred ca imi trebuie, sau nu voi primi asta. Sau ideea ca voi pierde ceva ce cred ca imi trebuie. Iar aceasta este o experienta foarte des intalnita printre oameni, de exemplu in relatii. Se mai prezinta si in alte feluri, de asemenea – avem temeri in jurul banilor, framantari legate de putere, temeri legate de sanatate si multe altele. Dar cel mai adesea, aproape toate fricile pe care oamenii le traiesc, au de-a face cu relatiile de un gen sau altul. In special acele delicate relatii ce se numesc romantice, acele „impletituri” ale experientelor umane.
Cea mai mare frica dintre toate fricile!!

In primul rand ma tem ca nimeni nu ma va iubi, iar apoi, daca cineva ma iubeste mi-e frica ca voi pierde acea iubire, Cum rezolv aceasta situatie atunci cand pot – intru intr-o stare de „sanatate spirituala”. Este atunci cand inteleg cine sunt eu cu adevarat si ca de fapt, nu imi trebuie dragostea altcuiva, pentru a experimenta ceea ce sunt eu cu adevarat, pentru a experimenta serenitate, liniste, pace si bucurie. De fiecare data cand cred ca bucuria mea trebuie obtinuta, sau ca aceasta vine dintr-un loc din afara mea, intru in FRICA. De cate ori imi este clar ca sursa fericirii mele nu exista in afara mea, ci imi este oferita din mine, catre mine, FRICA DISPARE.

Oamenii sunt atrasi de alti oameni stabili

Si iata ironia, fie devin chiar mai atragator oamenilor si frica mea ca oamenii ma vor abandona, de fapt, nu se intampla. Ci se intampla opusul, oamenii sunt atrasi de mine. Pentru ca alti oameni sunt atrasi de alti oameni care sunt stabili, puternici, nu aroganti, ci constienti si locuiesc profund in sinea lor. Pentru ca nimanui nu-i place ca cineva depinde de el. Daca simt ca ai nevoie de mine atat de mult, atunci urmatoarea mea frica va fi, nu iti pot oferi ceea ce ai nevoie si de aceea te voi pierde. Oamenii ce se prezinta lumii ca linistiti, veseli, pasnici si cu o fericire innascuta, acestia sunt oamenii despre care spunem ca sunt organizati psihic si mental. Sunt oamenii care sunt constienti ca fericirea vine din interior.

Acestea sunt cuvintele oricarui maestru spiritual… Iar aceasta experienta o putem accesa, putem sa ajungem acolo. Si asta cred ca este calatoria spirituala. Aceasta este calea catre transformare si eliberarea de frica.

Exista un acronim pentru frica: sa te simti emotionat si pregatit. Daca iti traiesti viata plina de inspiratii si senzatii, curand nu va mai fi nimic de care sa iti fie frica. Si devine Marea Bucurie ce a fost mereu intentionata sa fie.

Foto: Nale Donald Walsch - Wikipedia

Foto homepage: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri