Fericirea este posibila, iar fiecare femeie trebuie sa stie cateva lucruri foarte simple care o vor ajuta sa zambeasca mereu.

Inca din Antichitate, de pe vremea lui Socrate, oamenii s-au intrebat mereu cum pot cunoaste adevarata fericire si cum pot prelungi momentele in care zambesc cu dragoste si detasare. Abia acum, insa, cercetatorii se intreaba in mod sistematic care este reteta fericirii, conform oprah.com.

Desi concluziile lor par sa se rezume la „fa intotdeauna ceea ce iti place”, ei ofera si o serie de sfaturi practice menite sa le ajute pe femei sa zambeasca de dimineata pana seara:

1. Invata lucruri practice

Multe femei par neajutorate atunci cand trebuie sa repare obiectele stricate din casa si se bazeaza pe ajutorul sotului sau al prietenilor cu spirit practic. Nimic nu este, insa, mai simplu decat sa se descurce singure intr-un domeniu care doar in aparenta este dedicat barbatilor. Independenta femeilor in astfel de domenii paveaza calea lor catre fericire, iar cataloagele online dedicate unor astfel de activitati sunt la indemana tuturor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

2. Exprima sentimentele pozitive

Marturiseste-i fiicei tale cat de mult ti-a placut sa mergi cu ea la cumparaturi. Spune-i partenerului tau de viata cat de mult apreciezi cadoul pe care ti l-a oferit sau cat de bine ii sta cu noua tunsoare. Suna o prietena si aminteste-i ca ti-e dor de vremurile in care mergeati impreuna in excursii sau de momentele in care savurati impreuna o cafea dis de dimineata. Impartasirea unor amintiri fericite sau simpla anticipare a unui astfel de moment reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de a genera si de a prelungi starea de fericire, dupa cum arata expertul in psihologie sociala Fred B. Bryant, profesor la Loyola University Chicago, citat de prevention.com.

3. Treci peste despartire

Renunta la prostul obicei de a perpetua situatiile neplacute din viata ta. Stiai ca momentele in care te simti ignorata trasmit in creier aceleasi semnale ca durerea fizica? Dar ca atunci cand privesti fotografiile cu fostul tau iubit creierul tau raspunde prin aceleasi zone responsabile pentru pofta si dependenta, dupa cum noteaza yourtango.com? Putine femei recunosc deschis ca sufera dupa o persoana pe care au iubit-o si care a ales sa se desparta de ele, insa o astfel de dependenta nu le ajuta deloc in incercarea lor de a fi fericite. Daca nu mai esti binevenita in viata cuiva, renunta sa mai bati la usile existentei sale si intoarce-te in spatiul tau, acolo unde esti linistita si in siguranta.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

4. Urmeaza-ti pasiunile!

Pasiunea reprezinta cea mai scurta cale catre fericire, dar si catre succesul financiar. Chiar daca renunti la un loc de munca bine platit pentru a deschide o mica afacere legata de pasiunile tale, fa-o fara regrete, dupa cum te sfatuieste si site-ul alisonjacobson.net. Ai putea castiga mult mai multi bani in acest fel si, in plus, vei avea certitudinea ca vei fi fericita. Nu este, insa, un secret faptul ca nu toate persoanele si-au descoperit pasiunile. Daca te numeri printre ele, incearca in fiecare saptamana ceva nou. Daca timpul nu-ti permite, exploreaza macar din cand in cand noi domenii de activitate. Practica un sport, invata o limba straina sau canta la un instrument. Incearca retete culinare neobisnuite sau picteaza in weekend. Ai putea descoperi o latura a propriei tale personalitati despre care nu stiai ca exista.

5. Investeste in amintiri!

Nu toate femeile au salarii mari, care le permit sa mearga in excursii incantatoare in fiecare saptamana sau o data pe luna. Insa astfel de weekenduri petrecute departe de agitatia orasului sau de rutina in care te cufunzi in fiecare zi reprezinta una dintre cele mai „profitabile” investitii in propria ta fericire. Investeste in amintiri! Te vei hrani din ele de fiecare data cand vei simti ca experientele tale din viata de zi cu zi isi pierd sensul.


Foto: Creative Commons


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri