Amerindienii percep societatea, familia si natura inconjuratoare intr-un mod specific, prin prisma propriei culturi si a experientei de viata milenara.

6. Un popor nu este invins pana cand inimile femeilor sale nu sunt la pamant. (Proverb Cheyenne)

7. Cei batrani spun ca femeile amerindiene vor conduce vindecarea printre triburi. Inauntrul lor se afla puterile iubirii si ale fortei date de Luna si de Pamant. Cand oricine altcineva renunta, femeile sunt cele care canta cantecele puterii. Ele sunt coloana vertebrala a unui popor. Asa ca noi le spunem femeilor noastre: cantati-va cantecele voastre de forta; rugati-va pentru puterile voastre speciale; faceti astfel incat oamenii noastri sa se mentina puternici; fiti respectuoase, bune si modeste. (Intelept tribul Lakota)

Foto homepage: Life is Life / Shutterstock.co

8. Tratati intotdeauna fiecare femeie, de la cel mai mic copil pana la cel mai batran, cu respect. Tratati intotdeauna o femeie cu cinste si apreciere.

9. Ciclul vietii pentru o femeie este: copilul, fata, femeia si bunica. Acestea sunt cele 4 directii ale vietii. Legile naturii i-au daruit femeii abilitatea de a reinnoi viata. Cel mai sacru dintre toate lucrurile este viata. De aceea, toti barbatii ar trebui sa trateze femeia cu demnitate si respect. Calea noastra nu a fost niciodata cea de a-i face rau mental sau fizic. Barbatii indieni nu au fost niciodata abuzivi. Intotdeauna ne-am tratat femeile cu respect si intelegere. Asa ca de acum inainte:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog

O sa tratez femeile intr-o maniera sacra. Femeilor le-a dat Creatorul responsabilitatea pentru a aduce viata noua pe pamanat. Viata este sacra asa ca privesc femeile intr-un fel sacru.

In traditia noastra, femeia este fundatia familiei. O sa lucrez cu ea pentru a crea o atmosfera domestica de respect, siguranta si armonie.

O sa ma abtin de la orice forma de abuz emotional sau fizic. Daca am aceste sentimente, o sa vorbesc cu Creatorul pentru indrumare.

O sa tratez toate femeile ca si cum ar fi propriile rude de sex feminin. Acesta este juramantul meu. (Intelepti amerindieni)

Sursa:  www.whitewolfpack.com

Garbo iti recomanda si articolele:

CODUL de VIATA al Amerindienilor: 20 de reguli de conduita vizionare

33 de proverbe si invataturi amerindiene care iti vor merge direct la suflet

Cum poate o capsuna sa uneasca 2 inimi care se despart

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri