22 Ianuarie 2016 publicat în Lifestyle 83 share-uri

Faimosul filozof Descartes descria glanda pineala ca „principalul sediu al sufletului” si probabil ai mai auzit ca aceasta glanda se numeste „al treilea ochi”, avand legatura cu un punct mistic care se afla intre sprancene.

Glanda pineala (care mai este denumita si epifiza, corpus pineale, conarium sau epiphysis cerebri) este o glanda endocrina care produce hormonii fericirii melatonina si serotonina. Glanda pineala regleaza calitatea somnului, ritmul si durata, de asemenea, ritmurile sezoniere. Este localizata aproape de centrul crierului, intre cele doua emisfere. Este de culoare gri-rosiatica si masoara cam 8mm (la oameni).

Faimosul filozof Descartes descria glanda pineala ca „principalul sediu al sufletului” si probabil ai mai auzit ca aceasta glanda se numeste „al treilea ochi”, avand legatura cu un punct mistic care se afla intre sprancene si iata, vechile popoare nu s-au inselat, glanda pineala se afla chiar in mijlocul creierului, la acelasi nivel cu ochii.

Imagine: Wikipedia

Foto homepage:Flickr/ Caduceus

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Ce face glanda pineala?

Cum gandesti si ce emotii ai in fiecare zi, depinde de glanda pineala. Acest mic organ regleaza ritmul circadian, ritmul somnului si al trezirii si determina alte niveluri de hormoni din corp, nivelul de stres si performanta fizica.

Glanda pineala regleaza bio-ritmurile organismului si lucreaza in armonie cu hipotalamusul care regleaza senzatia de sete, foame,dorinta sexuala si ceasul biologic care activeaza procesul de imbatranire.

Glanda pineala se numeste asa fiindca seamna cu un con de pin. Simbolul conului de pin il gasim in toate traditiile. Mai jos, o reprezentare a Zeului Osiris, care are un sceptru cu un con de pin in varf:

Foto: Carole Raddato

Daca functia psihologica a glandei pineale nu a fost stiuta pana de curand, traditiile mistice si scolile ezoterice cunosteau aceasta zona a creierului, spunand ca aceasta este legatura dintre lumea fizica si dimensiuni spirituale. Astfel, din perspectiva acestor traditii, glanda pineala ar fi cel mai mare furnizor de energie eterica pentru oameni, aceasta fiind importanta chiar si in dezvoltarea unor puteri supra-naturale. Dezvoltarea unor talente metafizice a fost mereu corelata cu acest organ.

Cele mai încurajatoare citate despre succes 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare

Localizarea glandei pineale in adancul creierului pare sa fie corelata unor semnificatii la fel de ascunse. In zilele cand nu se cunostea stiintific functia glandei pineale, se credea ca glanda pineala ne ajuta sa vedem dincolo de spatiu si timp si era considerata un mister, legata de superstitii si misticism.

"Taoistii spun ca glanda pineala este localizata in Locul de Cristal, o zona in interiorul creierului care contine glanda pituitara (hipofiza), hipotalamusul, talamusul si glanda pineala (epifiza). Ei au convingerea ca atunci cand aceste glande functioneaza optim, substantele pe care le produc (hormonii si neurotransmitatorii) sustin expansiunea constiintei si permit accesul la lumile paralele paradisiace care exista dincolo de realitatea planului fizic." (www.yogaesoteric.net)


Foto: sea turtle

NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Cand al treilea ochi se deschide, toata fiinta se conecteaza la univers, dincolo de interpretarea pe care logica o da lumii inconjuratoare si interioare.

„Dr. Rick Strassman, autorul unei monografii despre dimetiltriptamina (DMT) - considerata molecula spiritului, a observat printre alte aspecte ca glanda pineala produce DMT in timpul nasterii, al mortii, in timpul experientelor spirituale, mistice, si chiar in timpul mortii clinice insotite de fenomene NDE (near death experiences). Aceasta particularitate „chimica” se coreleaza cu ideea sustinuta de Orient ca glanda pineala este un portal de legatura cu dimensiunile spirituale, aratand faptul ca glanda pineala este implicata nu numai in adaptarea organismului fizic la mediu dar si a fiintei umane in totalitate, adaptarea structurilor sale la mediul subtil, energetic si spiritual in care traieste. In momentul nasterii si al mortii, precum si in fenomenele NDE, sau in experientele mistice fiinta respectiva suporta sau realizeaza o translatie a constiintei sale in alte planuri decat era pana atunci. Si tocmai activitatea intensa a glandei pineale, tradusa prin secretia importanta de DMT pe care o realizeaza, permite adaptarea fiintei la noile planuri in care ajunge.

Cand glanda pineala functioneaza armonios confera fiintei starea de bine, echilibru interior, tendinta catre spiritualitate si atitudinea YANG in viata. Cand aceasta glanda endocrina nu functioneaza armonios sau este chiar blocata, apar atasamentul exacerbat fata de lumea materiala si frica de moarte”. – info via www.yogaesoteric.net.

Iata patru moduri prin care poti sa activezi glanda pineala:

In mod pragmatic, activarea glandei pineale te ajuta sa iti reglezi starea de spirit, sa te energizezi, sa gasesti mai multa forta interioara si sa te odihnesti mai bine. (info via www.globalhealingcenter.com)

1. Stai la soare

Expunerea la soare stimuleaza glanda pineala. Orice tip de expunere la lumina, activeaza „al treilea ochi”, cand glanda pineala incepe sa secrete hormonul fericirii serotonina.

2. Dormi in complet intuneric

Un mediu intunecat asigura procesul prin care glanda pineala produce suficienta melatonina, pentru a-ti asigura un somn linistit si profund. Este de aceea important sa nu ne expunem la surse de lumina artificiale inainte de a merge la culcare, lumina aceasta putand sa activeze productia de serotonina si punandu-ne deci organismul in stare de alerta, pacalind glanda pineala care crede ca este zi si perturbandu-ti astfel ciclul somn/trezire.

Foto: Flickr; Hartwig HKD


3. Privitul soarelui – doar la rasarit si apus (!)

In primele 15 minute ale rasaritului si 15 minute la apus… bucura-te de lumina vindecatoare a soarelui. Atentie! Priveste spre soare DOAR CATEVA SECUNDE (nu iti pune in pericol vederea). Bucura-te de linistea rasritului si a apusului, conecteaza-te astfel la ritmul naturii.

4. Meditatia

Meditatia este folosita din vechi timpuri pentru a activa glanda pineala, pentru a inunda intreaga fiinta cu o stare de liniste si bucurie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri