12:01, 18 Ianuarie 2016 publicat în Lifestyle 69 share-uri

Iata cateva sfaturi de care sa tii cont si care te ajuta sa incetinesti timpul si sa te bucuri din plin de toate momentele pe care ti le ofera viata.

O expresie indelung uzitata ne recomanda sa “traim momentul”, insa se intampla, nu fara motiv, sa ne intrebam ce anume semnifica un moment? A trai fiecare zi ca pe ultima? A te lasa dus de val si a accepta fara rezerve tot ceea ce iti ofera viata? A privi fiecare lucru cu ochii mari de uimire si curiozitate ai unui copil, copilului din tine? Se spune ca momentele sunt notiuni efemere, care pleaca la fel de repede precum sosesc iar daca pierzi prea multe, ajungi sa simti ca ai ratat o buna parte a vietii tale.

Cum poti ajunge sa le constientizezi si, mai ales, sa te bucuri de ele, cu bucuria sincera si lipsita de rezerve a unui copil? Iata cateva sfaturi de care sa tii cont si care te ajuta sa incetinesti timpul si sa te bucuri din plin de toate momentele pe care ti le ofera viata.

Citeste si:
Daca ai cel putin 9 dintre aceste trasaturi, esti printre oamenii...
 Daca ai cel putin 9 dintre...

Activeaza-ti toate simturile!

Foto: Aleshyn_Andrei /Shutterstock.com

Societatea hyper tehnologizata de astazi are capacitatea de a inhiba, deseori intr-un mod brutal, abilitatea de a trai din plin fiecare moment. Incearca sa te indepartezi periodic de toate distractiile tehnologiei si sa petreci cat mai putin timp inconjurat de gadgeturi. In acele momente vei trai o adevarata revelatie, ca o reintoarcere la lucrurile simple si vei realiza ca acestea ti-au lipsit.

Citeste si:
Elefant sau calaret? Upsss! … ai facut-o din nou.
Elefant sau calaret? Upsss! …...

In plus, vei observa mult mai multe lucruri care inainte iti scapau, intrucat preocuparea ta principala nu era indreptata spre acestea. Activeaza-ti toate simturile si bucura-te de ceea ce te inconjoara, pentru ca momentele din prezent pot activa legaturi pretioase cu cele din trecut.

Cauta sa intelegi!

Insemnatatea lucrurilor este de fapt un proces cognitiv complex, care se petrece cel mai adesea retrospectiv. Insa persoanele care stapanesc arta de a se bucura de viata, asa cum sunt buddhistii, cauta si gasesc insemnatatea fiecarui lucru in prezent. Acest proces poarta numele de intelepciune prajna.

Asculta-ti prajna, care poate fi o voce interioara, o soapta sau chiar un sens subit de liniste, pace, o inseninare a gandurilor sau siguranta de netagaduit a faptului ca acest moment din prezent, aceasta constelatie sociala se petrece exact asa cum trebuie. Pe masura ce incepi sa iti cultivi constientizarea prajna, vei deveni din ce in ce mai capabil/a sa intelegi intelepciunea vietii.

Stapaneste energia!

In fiecare moment al vietii noastre interactionam la nivel energetic cu tot ceea ce ne inconjoara, fie ca vorbim despre energii fizice, mentale, emotionale sau spirituale. De multe ori accentul este pus pe energiile mentale, suportul creativitatii si al schimbarii, insa exclusivitatea acestora ne poate impiedica sa ne bucuram de avantajele celorlalte forme de energie.

Foto homepage: Maridav / Shutterstock.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri