O zicala des auzita si cumva supraevaluata spune ca numai avand incredere in tine poti reusi cu adevarat in viata. Credinta in propriile puteri si abilitati va crea rezultatele pe care ti le doresti. Este usor sa iti pierzi increderea in tine atunci cand te confrunti cu situatii generatoare de stres, conflicte sau neplaceri, insa atunci devii momeala pentru cei din jur, care nu te vor putea trata cu seriozitate daca iti simt nesiguranta si vulnerabilitatea.

5. Accepta complimentele

Acesta este un lucru esential pentru a-ti (re)construi stima de sine, care este esentiala in redobandirea increderii in propriile puteri. Data viitoare cand ti se ofera un compliment, inceaca sa te abtii in a-l refuza sau a-i contesta autenticitatea. Gandeste-te pentru un moment ca de fapt ar putea fi adevarat si ai putea avea supriza sa realizezi ca de fapt este adevarat.

Foto: Shutterstock.com; ayakovlevcom

6. Comunica cu tine insuti/insati

Doar tu poti decide cine vei fi sau vei deveni. Incearca sa vorbesti zilnic cu tine insuti/insati si sa te motivezi. Nu ai nevoie de aprobarile celorlalti pentru a continua, ci de propriul acord si propria sustinere. Creierul crede ceea ce aude cel mai des din partea ta si va crea ceea ce ii spui despre tine, nu are alta cale. Daca iti spui mereu ca nu poti, care va fi singura consecinta logica?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

7. Insuseste-ti o atitudine pozitiva

Fii recunoscator/recunoscatoare pentru cine esti si unde ai ajuns pana in prezent. Cu totii avem de invatat din greseli. Important este sa le abordam cu inima deschisa si sa incercam sa vedem partea buna a lucrurilor. O atitudine pozitiva in legatura cu orice ti se intampla reprezinta o cale rapida spre dobandirea increderii in tine.

8. Nu fi singur!

Chiar daca iti poti numara prietenii adevarati pe degetele de la o mana, ai nevoie doar de un singur suporter adevarat care sa te sustina si sa creada in tine, chiar daca tu insuti esti plin de indoieli. Acesta va fi vocea ratiunii, iti reaminteste ce abilitati ai, ce talente, te ajuta sa te concentrezi pe scopurile tale si iti mentioneaza succesele din trecut.


9. Limiteaza cantitatea de gunoi mental

In zilele noaste se publica o cantitate enorma de informatii, mai mult decat in orice alt moment din istoria lumii, multumita blogurilor, tweet-urilor, postarilor pe FB. Indiferent ce preferinte avem, exista cate ceva pentru toate gusturile. Problema este ca de multe ori informatia vine la pachet cu negativitate, barfe si multa forma fara fond, care consuma timpul si pe termen lung au un efect nocebo asupra mintii. Concentreaza-te pe continut de calitate si elimina drastic ineptiile sau absurditatile care iti sunt servite.

10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară


10. Nu te opri!

Fii puternic si continua sa mergi mai departe! Nu renunta la tine insuti/insati! Continua si intr-un final vei ajunge la destinatie, iar atunci vei realiza cat de departe esti si ce puternic(a) ai ajuns. Dupa cum spunea Martin Luther King, “Daca nu poti zbura, alearga; daca nu poti alerga, mergi; daca nu poti merge, taraste-te; indiferent ce faci, trebuie sa mergi mai departe.” Si nu uita, in tot acest proces, sa crezi. In cuvintele aceluiasi Dr. King, “Credinta inseamna sa faci primul pas chiar si atunci cand nu vezi intreaga scara.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri