Iata ce trebuie sa faci pentru a avea grija de sanatatea ta:

Faptul ca femeile traiesc mai mult decat barbatii este cunoscut in intreaga lume si nici o tara nu face exceptie de la aceasta „regula”.

Cifrele sunt elocvente. Speranta de viata a romanilor este de 74 de ani, conform Wikipedia. Insa, in timp ce barbatii au o speranta de viata de 71 de ani, romancele traiesc in medie 78 de ani (cu sapte ani mai mult!).

Una dintre explicatii tine, insa, de stilul de viata mai sanatos pe care femeile din intreaga lume tind sa il imbratiseze, conform publicatiei din domeniul sanatatii Health Xchange.

Prin urmare, iata ce trebuie sa faci pentru a avea grija de sanatatea ta:

Alege intotdeauna mancarurile sanatoase

Atunci cand ne gandim la un stil de viata sanatos, ne gandim in primul rand la hrana. Mancarea este, intr-adevar, principala sursa de sanatate pentru orice persoana. Incepe sa gatesti in casa! Vei beneficia, astfel, de doua mari avantaje: costuri mult mai mici, precum si o calitate sporita a alimentelor. Cand gatesti in casa, stii cat de vechi sunt ingredientele pe care le folosesti si poti evita alimentele care au fost „contaminate” cu tot felul de conservanti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Fa miscare in fiecare zi!

Activitatile sportive te ajuta sa eviti bolile cardio-respiratorii, iti ofera un tonus muscular de invidiat, o sanatate sporita a sistemului osos si cresc speranta de viata a practicantilor, conform publicatiei dedicate activitatilor sportive Live Strong. Nu trebuie sa te surmenezi. O jumatate de ora pe zi poate fi de ajuns pentru a te bucura de beneficiile sportului. In plus, nu uita sa-ti oferi, saptamanal, macar o zi de pauza. Daca practici un sport la intensitate mare, iti poti oferi chiar doua zile de pauza, una dintre ele fiind la mijlocul saptamanii.



Alege calitatea!

Majoritatea specialistilor in domeniul sanatatii sunt de parere ca un om sanatos nu trebuie sa evite bauturile alcoolice sau cafeaua, insa trebuie sa se fereasca de tutun. In plus, consumate in cantitati mici, unele bauturi alcoolice sunt benefice pentru organism. Berea ajuta la buna functionare a rinichilor si chiar la digestie, iar vinul are efecte anti-depresive si reduce riscul aparitiei cancerului de colon sau la san. In plus, cafeaua ofera energie, imbunatateste performantele fizice, creste performantele cognitive si ajuta la prevenirea dementei si a bolii Parkinson. Evita, insa, cafeaua din aparatele „de la coltul strazii” si alege calitatea. Nu ai nevoie, insa, de un prieten care sa culeaga personal cafeaua de pe plantatiile din Brazilia, pentru a fi sigura ca este de calitate. Este de ajuns sa aruncam o privire la Contego Coffee pentru a afla ca piata romaneasca ofera o intreaga paleta de optiuni.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție Caria dentară – ce este și cum se tratează

Respecta orele de somn!

Fiecare persoana are nevoie de un anumit numar de ore de somn. Unii oameni se simt odihniti dupa doar cinci ore de somn pe noapte, in timp ce altii au nevoie de cel putin opt ore, conform publicatiei din domeniul sanatatii Help Guide. Tu stii cel mai bine de cate ore de somn ai nevoie, insa trebuie neaparat sa le respecti. In caz contrar, productivitatea ta la locul de munca va incepe sa scada drastic, vei acumula stres, iar problemele de sanatate nu vor intarzia sa apara. Nu trebuie sa ne comparam, insa, cu cei mici, deoarece copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani au nevoie de 12-14 ore de somn, in timp ce un adolescent cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 ani trebuie sa doarma intre 8,5 si 10 ore pe noapte.

Respecta-ti propriul timp liber!

Un studiu realizat in Marea Britanie a demonstrat ca oamenii au nevoie de 6 ore si 59 de minute de timp liber pentru a fi relaxati si fericiti, conform publicatiei Express. Cu toate acestea, britanicii au la dispozitie doar 4 ore si 14 minute de timp liber. In plus, studiul a aratat ca 82% dintre oamenii care au un loc de munca nu se pot detasa de sarcinile de seriviciu atunci cand se afla in timpul lor liber, din cauza smartphone-urilor si a mesajelor pe care le primesc constant. Nu pica in aceeasi capcana! Detaseaza-te de jobul tau atunci cand pleci de la serviciu. In caz contrar, productivitatea ta la locul de munca se va prabusi, vei deveni o femeie stresata, sistemul imunitar va avea de suferit, iar bolile nu vor intarzia sa apara.

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri