12:10, 5 Octombrie 2015 publicat în Lifestyle 281 share-uri

Un mesaj pe Facebook, postat Emily Bingham a ajuns in doar cateva ore cunoscut in toata lumea, datorita oamenilor care l-au shareuit masiv si publicatiilor internationale care l-au preluat, aderand la cauza femeii.

In acest mesaj, Emily ia apararea tuturor persoanelor care s-au simtit vreodata stanjenite de intrebarea: Cand planuiesti sa ai (inca) un copil?

Iata ce a scris Emily Bingham:

Citeste si:
Ghid să alegi covoare moderne pentru casa ta
Ghid să alegi covoare moderne...

„Planurile de procreare sau reproductive ale celorlalti si deciziile lor, nu sunt problema voastra. NU SUNT PROBLEMA VOASTRA. Inainte sa ii intrebati pe tinerii casatoriti, cand sunt gata sa inceapa o familie… inainte sa intrebati parintii unui copilas de cativa ani, cand va evni pe lume o surioara sau un fratior… inainte sa intrebati o persoana singura de 30 si ceva de ani daca are planuri sa aiba copii, fiindca stii, ceasul ticaie… va rog, opriti-va. Nu stii cine se chinuie cu infertilitatea, sau cine plange o pierdere de sarcina sau are probleme de sanatate.

Nu stii cine are probleme in relatie sau se afla sub stres pentru ca pur si simplu, pentru acea persoana nu e inca timpul. Nu stii cine se afla in cumpana daca sa aiba sau sa mai aiba copii. Nu stii cine a decis ca nu e pentru sine sa aiba copii acum. Tu nu stii cum aparenta ta intrebare inocenta poate cauza suferinta, tristete, stres, frustrare. Sigur, pentru unele persoane, astfel de intrebari nu ar cauza sentimente negative – dar va spun din experienta mea si auzind din experientele multor prieteni, cel mai probabil aceste intrebari provoaca suferinte.

Citeste si:
Parpiro. O mască de calitate înseamnă un copil protejat.
Parpiro. O mască de calitate...

Inca o data: fie ca esti o ruda, sau un bine-intentionat prieten de familie, sau un vecin, chiar nu este problema ta. Intrebati mai bine o persoana de ce este incantata in acest moment, sau care a fost cea mai buna parte a zilei sale. Daca o persoana vrea sa te includa in ceva atat de personal cum ar fi planurile de a avea sau nu copii, iti va spune. Daca esti curios, fa un pas in spate si astepata si lasa acea persoana sa aleaga cum vrea, daca si cand va fi pregatita pentru asa ceva.”

vIa The Independent

Foto: Flickr/ Helga Weber


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri