Sarbatoarea Schimbarii la Fata a Domnului: Ghid spiritual complet cu Traditiile si Obiceiurile de pe 6 AUGUST

6 August 2015 publicat în Lifestyle 21 share-uri

Descopera ce trebuie SA FACI si sa NU FACI astazi 6 august, de marea sarbatoare a Schimbarii la Fata a Domnului! In traditia populara si crestina, ziua de 6 august consemneaza o sarbatoare extrem de importanta si plina de semnificatii:

Evita sa te certi in aceasta zi sau sa tii suparare cu cineva caci se spune ca vei ramane astfel pe tot parcursul anului. Prin urmare, este bine si de datoria oricarui credincios sa caute impacarea cu aproapele sau. Despre copiii “proboziti” (mustrati) in aceasta zi, se spune ca vor fi mustrati tot timpului anului.

Aceasta zi speciala a Schimbarii la Fata a Domnului este incarcata de o energie aparte, speciala. Se crede ca acum este momentul cel mai potrivit ca cei care sufera de o patima sau viciu sa ceara indrumare lui Dumnezeu prin rugaciune. Astazi, mai mult ca niciodata, ei vor fi ajutati sa se vindece de orice dependenta.

Daca o femeie gravida tine aceasta sarbatoare, nasterea ii va fi usoara si va avea prunci sanatosi.

In aceasta zi, primii struguri care se coc sunt dusi la biserica pentru a fi sfintiti. Daca pana in aceasta zi, nu era recomandat a fi consumati strugurii caci se credea ca cei care ii consuma isi “afurisesc” matele, de acum incolo pot fi consumati cu cea mai mare incredere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Odinioara, aceasta sarbatoare coincidea cu debutul culegerii poamelor, iar femeile evitau sa consume mere, pere sau perje pana in ziua de 6 august.

Pe 6 august, de sarbatoarea Schimbarii la fata a Domnului este dezlegare la peste, vin si untdelemn. Este bine sa dai de pomana celor sarmani cu aceasta ocazie caci va fi bine primit si pe lumea cealalta.

In biserica romano-catolica, cu ocazia slujbei de pe 6 august, exista obiceiul ca papa sa striveasca o mana de struguri intr-un potir, binecuvantand aceste roade.

Exista anumite superstitii si previziuni care au la baza starea vremii in aceasta zi. Spre exemplu, daca de sarbatoarea Schimbarii la Fata a Domnului vremea este una insorita, se spune ca toamna va fi bogata si plina de roade. Daca in schimb va ploua afara, se crede ca toamna va fi una ploioasa si mohorata.

Mai mult, se crede ca aceasta zi sfanta este una din acele zile binecuvantate ale anului cand se deschid cerurile si celor alesi de Dumnezeu le este permis sa vada portile Raiului.


Foto homepage: leonid_tit/ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri