Relatiile romantice nu au legatura cu dragostea adevarata care apare de dincolo de minte. Dragostea ca si stare continua, este inca la fel de rara precum fiintele umane constiente. – Eckhart Tolle

Circula pe internet un clip denumit Adevarul despre relatiile romantice, in care Eckhart Tolle explica de ce, ceea ce traim adesea in relatiile de iubire romantica, nu se poate denumi cu adevarat IUBIRE.

Iata cateva idei din acest clip:

1. Scurte si eluzive straluciri de iubire sunt posibile ori de cate ori se intampla o oprire din curgerea gandurilor. Partea negativa, disfunctionala a relatiilor este desigur, mult mai usor de recunoscut, decat partea pozitiva.

2. Este mult mai usor sa recunosti sursa negativitatii din partenerul tau, decat sa o vezi in tine insuti. Se poate manifesta in multe forme: posesivitate, gelozie, control, respingere, resentiment, nevoia de a avea dreptate, insensibilitate, revendicari emotionale si manipulare, dorinta de cearta, de a critica, de a judeca, de a invinui, de a ataca, razbunarea inconstienta din cauza unor dureri din trecut provocate de parinti, furia si violenta fizica.

3. De partea pozitiva, esti indragostit/a si este aceasta la inceput o stare care va da ambilor satisfactie. Simti viata cu intensitate. Existenta ta capata brusc sens, pentru ca cineva are nevoie de tine, te vrea si te face sa te simti special/a. Si tu faci la fel pentru el sau ea. Cand sunteti impreuna, te simti intreg. Sentimentul poate sa devina atat de intens incat restul lumii paleste si pare neimportant.

Cu toate acestea, ai observant ca exista o senzatie de nevoie si o energie a agatarii in acea relatie. Devii dependent/a de persoana cealalta. El sau ea are efect de drog asupra ta. Te simti bine cand drogul este disponibil, dar chiar si posibilitatea sau gandul ca el sau ea s-ar putea ca la un moment dat sa nu mai fie acolo pentru tine duce catre gelozie, posesivitate, dorinta de a manipula prin santaj emotional, invinuiri si acuzatii.

Foto: Shutterstock.com; cuplu, cearta

Foto homepage: Shutterstock.com; trandafir, trandafir ofilit

4. Daca cealalta persoana chiar se intampla sa te paraseasca, aceasta poate sa dea nastere celei mai adanci ostilitati si celui mai profund sentiment de disperare. Intr-un singur moment, “dragostea” si tandretea se pot transforma in atac si durere. Unde e acum iubirea?

S-ar putea schimba iubirea in opusul sau in doar o clipita? A fost cu adevarat dragoste inca de la inceput sau doar o agatare care dadea dependenta?

5. Vorbesc acum despre ceea ce in mod normal este denumita iubirea romantica si nu despre dragostea adevarata, care nu are opozitie pentru ca rasare de dincolo de minte. Radacina acestei dorinte arzatoare este insa una spirituala - dorul unei finalitati pentru dualitate, intoarcerea la starea de intreg….

“Dragostea adevarata nu are nevoie de un final fericit, pentru ca dragostea adevarata nu are sfarsit”.

Iti recomandam si: 27 de lectii de viata de la Eckhart Tolle

Rata cu minte de om – LA ASTA NU TE-AI GANDIT NICIODATA!

Foto homepage: flirt, romantism via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri