3 Iulie 2015 publicat în Lifestyle 23 share-uri

Relatia dintre o persoana foarte empatica si un Narcisist este una dintre cele mai distructive.

Narcisistul epuizeaza viata si sufletul oricarei persoane cu care vine in contact. Iar aceasta dinamica te face sa te simti confuza, dezorientata. Ceva din tine nu te lasa sa intelegi ca nu toti oamenii au capacitatea ta de a simti, de a cauta vindecare si de a avea cele mai bune si calde intentii fata de o persoana pe care o iubesti sincer.

Foto: Shutterstock.com; relatie, cuplu

O Vindecatoare se va pune mereu in pantofii altei persoane si va experimenta sentimentele, gandurile, fricile si emotiile acelei persoane, uitand ca cel de langa ea are poate, o agenda foarte diferita de a sa. Nu, nu toata lumea este sincera. Acesti oameni nu sunt sinceri nu fiindca nu ar vrea, dar demult si-au construit o imagine falsa si totul in jurul lor leviteaza in jurul acestei false imagini de sine, care inseamna un lung sir de minciuni si asteptari fata de ceilalti oameni… Aceasta este marea lectie pe care am invatat-o! Si aceasta intelegere ma ajuta acum sa iert din adanc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Agenda neconstientizata a Narcisistului este manipularea, este dorinta imperativa de a fi intr-o pozitie de unde sa straluceasca deasupra celorlalti si de a fi in control.

Agenda persoanei empatice este dragostea, vindecarea si grija. Si intr-o astfel de relatie nu exista pic de echilibru iar cu timpul, destul de repede chiar, totul se transforma intr-o drama haotica, un circ al acuzelor si vulnerabilitatii.

Cu cat mai multa dragoste si grija ofera persoana vindecatoare, cu atat mai puternica si in control devine persoana narcisista. Da, am fost in acea situatie de cosmar. Si nu stiam, nu stiam ce sa mai fac sa-i fiu pe plac, sa fac lucrurile cum ar trebui, sa ii arat ca vede totusi mult prea gri, mult prea critic, mult prea nedrept. Reprosurile erau la oridnea zilei, iar orice incercare de discutie rationala se transforma in acuza ca vreau sa il atac.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Cu cat mai puternic devine Narcisistul, cu atat mai vulnerabila devii tu - te retragi in rolul de Victima. Te simti o victima a iubirii, a circumstantelor, il lasi sa te raneasca si ii cersesti macar cele mai mici gesturi de afectiune, validare si respect. Se produce o schimbare trista in atitudinea ta. Zilele cu soare nu te mai bucura asa cum o faceau inainte, anxietatea se instaleaza in suflet. Iti este teama ca ai facut ceva gresit si ca nu meriti iubire. Vindecatoarea incepe sa imprumute din trasaturile Narcisitului.

Cand Narcisitul iti vede suferinta, nu face nimic altceva decat sa te tina pe acesta in pozitie de vulnerabilitate, de haos inconstient. Si cu atat mai sus se va simti el… In mod frenetic, incepi sa ceri iubire, validare, confirmare si acceptare din partea narcisistului – omului pe care il iubesti. Pentru ca undeva in adancul tau, mai licareste inca o raza de speranta ca iubirea este asa cum o stii tu: daruire, grija, afectiune si disponibilitatea de a-ti pasa de suferinta celui de langa tine.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Dar nu, este inutil… Narcisistul este prea orbit de traumele sale transformate in egoism si trebuie sa intelegi: NU POATE SA TE VADA. Nu poate empatiza cu tine, din contra, traieste in continuare in minciuna ca forta sa interioara poate sa se nasca din suferinta si indiferenta pe care o provoaca fata de persoana pe care se presupune ca trebuia sa o iubeasca.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri