Arta henna se practica de mai bine de 5000 de ani in Asia de Sud, Africa si Orientul Mijlociu, dar exista documente vechi de mai bine de 9000 de ani ce atesta existenta hennei. Romancele au inceput sa fie foarte fascinate de acest vechi obicei Oriental. De ce? Pentru ca pictura cu henna pe maini si corp este exotica, atragatoare, deosebit de feminina.
  • Arta cu henna poate reprezenta o punte de legatura intre culturile lumii – “Imi doresc tare mult ca oamenii sa fie mai uniti, sa se iubeasca, sa se respecte si inteleaga in pofida diferentelor, sa renunte la prejudecati, iar arta uneste suflete”

Acesta poate fi un alt mesaj foarte puternic pe care il poarta cu sine desenul cu henna care ne vrajeste:

“Intr-o lume afectata astazi, inerent, de prejudecati si stereotipuri, adesea negative, despre spatiul musulman, mi-am dorit sa promovez si aspectele culturale luminoase, frumoase, pozitive, cu o indelungata traditie, al caror mesaj, prin valorile umane si spirituale universale implicate, creeaza o punte de legatura intre culturile lumii.

Desigur, de altfel, acesta e si motivul pentru care am decis sa fac cunoscuta aceasta arta in spatiul public. Imi doresc tare mult ca oamenii sa fie mai uniti, sa se iubeasca, sa se respecte si inteleaga in pofida diferentelor, sa renunte la prejudecati, iar arta uneste suflete.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Dincolo de simbolismul aparte implicat in modelele henna, insasi practica pictarii cu henna uneste nebanuit traditii si culturi dintre cele mai diverse, fiind regasita nu doar in spatiile musulmane, ci si in cele evreiesti, hinduse si tribale.

Arta ca limbaj non-verbal, in diferitele sale forme, inclusiv in aceasta insolita transformare a corpului uman in opera de arta, si-a demonstrat intotdeauna potentialul de a transcende diferentele si a uni toate fiintele umane in frumos si armonie, indiferent de religie, rasa, clasa sociala si gen.”, explica artista Alina Shamim - Aliyah's Mehndi.

de Julia S.

Iti recomandam si:

Exotism si traditie orientala: 18 modele de tatuaje cu henna

Machiajul arabesc: 10 idei fascinant-seducatoare de machiaj oriental

Vopsirea parului cu Henna



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri