Arta henna se practica de mai bine de 5000 de ani in Asia de Sud, Africa si Orientul Mijlociu, dar exista documente vechi de mai bine de 9000 de ani ce atesta existenta hennei. Romancele au inceput sa fie foarte fascinate de acest vechi obicei Oriental. De ce? Pentru ca pictura cu henna pe maini si corp este exotica, atragatoare, deosebit de feminina.

Documentele arata ca insasi Cleopatra - frumoasa regina a Egiptului - apela la aceasta metoda de infrumusetare cu henna.

Eu am cunoscut-o pe Alina Shamim, cea care si-a descoperit talentul de a picta cu henna, multe femei apeland la creativitatea ei pentru picturi superbe pe maini si corp.

Numele de artista al Alinei Shamim este Aliyah's Mehndi si o gasiti si pe Facebook, unde prezinta modele magice cu henna.

“Pictura cu henna am descoperit-o intamplator, din joaca”, povesteste Alina. “Acum 6 ani, sotul meu mi-a adus din Oman cateva conuri cu henna pe care nici macar nu stiam cum sa le folosesc. Mi-a fost putin greu la inceput sa imi dau seama cum sa le folosesc, dar urmarind video-uri pe internet si experimentand mi-am dezvoltat propria tehnica. Am inceput cu modele simple, apoi am crescut gradul de complexitate, fiind fascinata in mod deosebit de posibilitatile infinite de creatie”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei O absolventă UBB caută pe Reddit presupuse victime ale abuzurilor unui fost profesor

Sa pictezi cu henna necesita multa indemanare si simt artistic, mai spune Alina:

“A picta cu henna poate parea o tehnica usoara si accesibila, insa, in fapt, procedeul necesita, pe langa indemanare si precizie, o perceptie estetica bine controlata a echilibrarii elementelor vizuale, a armonizarii spatiilor pline si goale, si mai ales capacitatea de a te juca / pastra cu fluiditatea si cursivitatea formelor. De mica am avut o pasiune si inclinatie pentru desen, iar aceasta mi-a fost de mare ajutor in acest tip inedit de conturare a unui desen utilizand conul de henna”.

In imagine: Alina Shamim

“De ce crezi ca pictura cu henna le atrage asa de tare pe femeile din Europa, care se lasa fascinate si care isi doresc mult sa incerce un astfel de tatuaj?”, am intrebat-o pe Alina. Si iata ce frumos raspuns mi-a dat, inspirata desigur de fetele si femeile care i-au trecut pragul, pentru a se invalui intr-un desen cu henna:

Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale! Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur

“Unele persoane sunt interesate de efectele subtile ale plantei henna care a fost asociata inca din antichitate cu energia pozitiva; chiar cred ca modelele henna iti transmit o stare de frumos, de bine. Apoi, cine nu a auzit de povestile din 1001 de nopti? Cele mai multe dintre persoanele pictate de mine sunt iubitoare de traditii ale Orientului, asadar exotismul practicii le-a fascinat cu usurinta. Cred ca povestile si simbolurile ce se ascund in spatele fiecarui model atrag cel mai mult si prin universalismul lor creeaza o legatura intre cultura noastra si cea orientala.

Pe de alta parte, posibilitatea permanenta de a experimenta noi modele, libertatea de a te juca cu diferite forme fara a-ti fi teama de posibilele efecte negative asupra pielii, precum si rolul lor decorativ original constituie alte motivatii ale fascinatiei manifestate fata de tatuajul cu henna.”

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Campanie umanitară pentru o educatoare din județul Iaşi, mamă a trei copii Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale

ROMANCELE IUBESC HENNA

Spre surprinderea mea, romancele iubesc henna, sunt fascinate inca de la primul cerculet, prima petala sau prima linie pe care o aplic atunci cand incep sa realizez modelul dorit. Nu ma asteptam la un asemenea impact pozitiv din partea lor avand in vedere prejudecatile ce se formeaza in jurul tatuajelor obisnuite.

Insa lucrurile par sa se schimbe, iar henna nu doar ca aduce o bucatica de orient in viata ta, dar e un mod de infrumusetare extrem de placut si diferit in acelasi timp. Diferenta dintre henna si tatuaje face ca henna sa fie acceptata de extrem de multe persoane, in primul rand pentru ca henna se prepara din planta cu acelasi nume, deci este un produs natural, si apoi, henna iti ofera posibilitati inepuizabile de a incerca modele care reflecta starile si trairile subiective si aflate in permanenta schimbare ale fiecarei persoane. Culoarea hennei ramane pe piele intre 7-14 zile dupa care iti poti desena alt model”, spune Alina.

Digestie ușoară după o masă copioasă Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Pisicile și ploaia - o poveste de dragoste de interior. 15 imagini sugestive care descriu relația pisicuțelor cu ploaia

Descoperiti mai departe magia henna>>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri