17 Aprilie 2015 publicat în Lifestyle 46 share-uri

Russell Ward, scriitor, blogger si expat ne prezinta care sunt cele 4 moduri in care viata in strainatate l-a schimbat pentru totdeauna:

La un moment dat, realizezi ca nu ai putea sa te mai intorci nici daca ai vrea. Unii au incercat si au reusit, altii au esuat. Problema este ca viata ta anterioara si-a urmat cursul, tu ti-ai urmat cursul si in tot acest timp amandoi ati urmat cursuri separate.

De-a lungul timpului, telefoanele se imputineaza, emailurile sunt din ce in ce mai putine, legaturile se racesc. Nu iti vei pierde niciodata prietenii si familia ta va fi intotdeauna familia ta. Insa vei conta mai putin pentru ei si se vor afla din ce in ce mai putin in noua ta lume. Este o realitate dura asa ca priveste-o drept in fata. Sau du-te inapoi cat inca poti.

3. Lumea ta devine mult mai mare.

In momentul in care ai pus piciorul in strainatate, lumea ta se va extinde. Noi privelisti, mirosuri si sunete se deschid in fata ta, iar limitele vietii tale anterioare sunt depasite. Dependenta de explorare devine un accesoriu permanent. Si acum nu mai exista cale de intoarcere. Ai stiut intotdeauna ca lumea este atat de mare, insa doar cand ai pasit in colturile ei indepartate ai realizat cat de mare este de fapt. Si cat de uimitoare este.

Stiind asta, minunandu-te de marimea si anvergura ei, cum ai putea vreodata sa renunti la asa ceva? Raspunsul este ca nu o sa renunti. Nu poti. Fiindca nu o sa te opresti niciodata din a cauta mai mult. A trai in strainatate incurajeaza independenta si responsabilitatea. Construieste respectul si oportunitatea de a aprecia tot si pe toata lumea din jurul tau. Aceste lectii raman cu tine si modeleaza persoana care devii. Imbratiseaza dimensiunea a ceea ce faci. Bucura-te de acest lucru. Fiindca totul este bine.

4. Totul este posibil.

Partea cea mai grea a fost sa pleci. Acum ca ai plecat, totul este posibil. Aminteste-ti ca te-ai schimbat si ca vechiul “tu” este o amintire indepartata. Gandeste-te la ceea ce poti face acum si la ce ai realizat. Poti sa calatoresti mai departe, sa vorbesti alta limba, sa gatesti diverse preparate si sa imbratisezi culturi diferite. Intelegi sarbatorile si traditiile locale, iti deschizi mai des mintea catre oportunitate, abordezi strainii cu o mai mare lejeritate si ai spus la revedere revedere confortului de acasa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri