Chiar daca nu credem in ele, chiar daca le consideram niste naivitati, basme de adormit copiii, credinte primitive sau prejudecati nascute dintr-o gandire extrem de creativa, superstitiile legate de Craciun dau un plus de candoare si farmec sarbatorii.Despre persoana care moare in ajunul Craciunului, la miezul noptii, se crede ca a fost harazita sa aiba un destin special, la sfarsitul vietii sale sufletul ajungand in Rai. Se spune ca in ziua de Craciun sufletul persoanei decedate se intoarce pret de cateva secunde la cel iubit, intalnindu-se cu acesta in vis.

O alta superstitie legata de Craciun si de iubire apartinand celor de pe meleagurile americane este urmatoarea: cu ajutorul unui ac, femeia nemaritata scrijeleste pe 3 frunze de vasc (vascul este considerat o planta sfanta) initialele numelui a trei barbati care i-ar putea fi soti. Frunzele se tin in noaptea de Craciun sub perna, persoana respectiva intalnindu-si viitorul sot in vis.

De asemenea, despre painea coapta in casa in seara de Craciun se crede ca poate aduce miracole in casa in care este tinuta daca este framantata si coapta la miezul noptii, in ajunul Craciunului. Ea trebuie sa contina apa, faina, oua si sare. Traditia impune ca initialele numelui persoanei care o prepara sa fie crestate in painea respectiva, iar painea sa fie pusa la cuptor. In tot acest timp, nimeni nu are voie sa vorbeasca. Doar daca se pastreaza tacerea absoluta, un spirit va scrijeli in paine, langa initialele persoanei respective, pe cele ale viitorului sot.

[Iti recomandam si articolul Citate despre iubire]


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri