22 Decembrie 2008 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Stiati ca Mosul are 31 de ore de lucru datorita diferentelor de fus orar si arotatiei Pamantului in jurul Soarelui? Stiati ca in Polonia Mos Craciun da cadouri pe 6 decembrie. Stiati ca in 1866 artistul Thomas Nast a realizat un montaj denumit "Mos Craciun si munca sa" unde l-a intruchipat pentru prima data pe Mosul ca 'producator' al jucariilor pe care le daruieste? Stiati ca imaginea moderna a lui Mos Craciun a fost facuta cunoscuta prin campaniile Coca Cola in intreaga lume.Stiati ca Mos Craciun trebuie sa se deplaseze cu 5800 km pe secunda pentru a putea duce cadouri copiilor din lumea intreaga?

Hainele mosului erau prezentate in diferite culori in partile lumii. Imaginea mosului imbracat in haine rosii cu guler alb au fost prezentate ca ilustratii ale lui Thomas Nast pentru poemul lui Clement C. Moore. Mos Craciunul Coca-Cola, promovat in campaniile concernului inca din 1931, a fost stilizat de catre Haddon Sundblom, un designer american de origine suedeza, avand ca baza de inspiratie personajul bonom al lui Nast.

In lume exista diferiti "Mos Craciuni": La Befana in Italia, Cei trei magi in Spania, Puerto Rico si Mexic, Christkindl sau Copilul Cristos in Elvetia si Austria, Father Christmas in Anglia, Pere Noel in Franta. Totusi, Mos Craciunul descris de Moore ca un batranel vesel si plin de viata, imbracat intr-un costum rosu ramane neschimbata pana astazi si este aceeasi pentru fiecare adult si copil din orice colt al lumii.

Stiati ca?

... Mosul are 31 de ore de lucru datorita diferentelor de fus orar si arotatiei Pamantului in jurul Soarelui
...in Polonia Mos Craciun da cadouri pe 6 decembrie
...in 1866 artistul Thomas Nast a realizat un montaj denumit "Mos Craciun si munca sa" unde l-a intruchipat pentru prima data pe Mosul ca 'producator' al jucariilor pe care le daruieste
...imaginea moderna a lui Mos Craciun a fost facuta cunoscuta prin campaniile Coca Cola in intreaga lume.
...Mos Craciun trebyuie sa se deplaseze cu 5800 km pe secunda pentru a putea duce cadouri copiilor din lumea intreaga? Viteza a fost calculata considerand o densitate medie de 48 de locuitori pe kilometru patrat de planeta si o distanta medie de 20 de metri intre locuinte. Mosul are de facut aproximativ 2,5 miliarde de opriri in 48 de ore.

Povestea Pomului de Craciun

In secolul 16, in Gemania, brazii erau decorati, atat inauntru cat si afara, cu mere, trandafiri, bomboane si hartie colorata.

Martin Luther a fost primul care a impodobit bradul cu lumina. In drum spre casa intr-o seara de decembrie, frumusetea stelelor straluncind printre crengile de brad l-au inspirat sa puna lumanari in bradul lui de acasa si sa recreeze aceeasi senzatie de stele stralucind.

Pomul de Craciun a fost adus in Anglia de sotul Reginei Victoria, Printul Albert, din tara sa natala, Gemania. Obiceiul bradului de Craciun s-a raspandit apoi foarte repede in clasa mijlocie, spre muncitori, si prin colonii. In America, a fost adus de colonistii germani si mercenarii platiti sa lupte in Razboiul de Secesiune.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri