Un adevarat gentleman stie intotdeauna cum sa se comporte in societate. Sunt insa cateva reguli ce nu ar trebui incalcate niciodata. Iata care sunt cele mai importante dintre ele.

Mi se intampla adesea sa surprind diverse discutii intre barbati si sincera sa fiu, trag cu ureche din pura curiozitate. Stiu ca nu este frumos sa fac asta, dar catedata nu ma pot abtine. In plus, cred ca avem destul de multe de invatat din aceste mici trucuri, si chiar ne putem face o idee despre domnii in cauza.

In mod normal, ei se simt in largul lor atunci cand sunt intre baieti si vorbesc asa cum ar face-o in mod natural de fata cu oricine. Din fericire, de fata cu noi se abtin si incearca sa foloseasca un limbaj care sa nu ne puna imediat pe fuga.

foto: barbati la masa, Shutterstock

Regulile unei discutii decente si demne de un gentleman dateaza inca din cele mai vechi timpuri. In anul 1875, autorul Cecil B. Hartley, a scris o carte pe aceasta tema, intitulata "A Gentleman’s Guide to Etiquette". Chiar daca a trecut mai bine de un secol, aceste reguli sunt valabile si astazi asa cum erau si atunci.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Reguli esentiale pentru eticheta unui gentleman veritabil

1. Sa nu intrerupeti niciodata pe cineva in timp ce vorbeste

Este o regula de bun simt in primul rand, o regula pe care o invatam in "cei 7 ani de acasa". Atunci cand cineva vorbeste, este una dintre cele mai mari dovezi de lipsa de respect sa vorbim neintrebati.

2. Sa nu vorbiti despre cariera profesionala decat atunci cand sunteti intrebati

Conversatiile intre prieteni trebuie sa fie degajate si sa nu aduca in discutie cariera profesionala decat daca se vrea a se dezvolta o afacere sau un proiect de grup, moment in care fiecare dintre participanti isi expune abilitatile profesionale.

3. Niciodata sa nu vorbiti atunci cand vorbeste altcineva

Chiar daca observati ca persoana respectiva nu se descurca foarte bine in conversatie, este un act de lipsa de bun simt daca interveniti fara sa vi se ceara acest lucru.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri