10 trasaturi ale oamenilor inteligenti

12:07, 15 Iulie 2014 publicat în Lifestyle

Inteligenta nu se masoara doar in nivelul de cunostinte pe care il avem, diplome sau titluri obtinute. Manifestarea inteligentei se arata printr-un sistem de valori complex. Inteligenta inseamna in aceeasi masura a oferi din ceea ce stii si a fi modest. Oamenii inteligenti au o perspectiva asupra vietii care ii inspira si pe ceilalti, iar cei care intra in contact cu ei, isi descopera la randul lor, capacitatile maxime si deschiderea fata de lume.

Cum recunosti oamenii inteligenti? Iata 10 trasaturi definitorii care ii fac foarte speciali, chiar daca ei nu vor recunoaste niciodata acest lucru:

Foto: Shutterstock.com, inteligenta, femei, studiu

1. Oamenii inteligenti nu vorbesc foarte mult, ei stiu ca a asculta este la fel de important cu a-ti exprima ideile. Nu simt nevoia sa demonstreze ca „stiu” sau sa iasa in evidenta.

Citeste si:
Test de inteligență vizuală: Știi denumirea acestor nuanțe?
Test de inteligență vizuală:...

2. Cunosc si sunt interesati de mult mai multe lucruri decat specializarea lor. Ei au darul unei minti deschise. Le place sa fie stimulati in mod constant de noi si noi idei. Sunt foarte curiosi in privinta altor domenii.

3. Reusesc in mod surprinzator sa fie foarte prezenti in tot ceea ce fac, fie ca este vorba despre munca, proiecte si viata personala. Reusesc sa se descurce pe mai multe fronturi pentru ca reusesc sa faca mereu, cele mai bune alegeri, sa se strecoare cu abilitate si sa gaseasca cele mai convenabile solutii. Pare ca fac acest lucru fara prea mult efort.

Citeste si:
28 ianuarie, JOI - Prima lună plină a anului este în Leu: Un pas...
28 ianuarie, JOI - Prima lună...

4. Sunt, ca toti ceilalti, angrenati in social-media (Facebook, blogging, etc.) dar pentru ei, acestea nu sunt decat unelte prin care reusesc sa se imbogateasca din punctul de vedere al cunoasterii. De asemenea, acestea sunt unelte prin care reusesc sa se conecteze cu oameni ce au aceleasi interese si pasiuni.

Foto homepage: Shutterstock.com; inteligenta, gandire


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri