30 Aprilie 2014 publicat în Lifestyle 44 share-uri

Pana la varsta de 25 de ani devenisem milionar datorita unei averi pe care o obtinusem printr-o companie pe care o incepusem cu 4 ani in urma. Cand in final am inceput sa am profit, aveam (si inca am zeci de milioane) pe numele meu.

Raspunsuri: Pentru numele Cerului, nu. Ii va face niste odrasle lenese, o masina semi-luxuasa pentru fiecare detinator de carnet de conducere, din familie este suficienta, avioanele private merita doar rare ori, iar zborurile la clasa business pentru zborurile internationale sunt chiar ok; in ceea ce ii priveste pe copiii tai, te vor iubi de fapt mai putin si vor deveni niste adulti mizerabili.

Si ceea ce ne ramane este munca

A munci sau a fi productiv intr-un domeniu, este o mare parte din ceea ce ne face fericiti, asa incat, a a avea toti banii din lume nu inseamna decat ca tu poti alege ce poti face, independent de cati bani ai. Cu toate acestea, in meseria mea de antreprenor, am observat ca a produce bani este un rezultat adiacent succesului, asa incat, daca eu continui sa imi fac munca bine voi avea ca rezultat, mai multi bani. Pe care am sa ii donez (deja am donat 5 milioane de dolari), impreuna cu milioanele mele extra, dupa ce imi pastrez si suficient cat sa sustin stilul nostru de viata nemaipomenit, si sa pun de-o parte pentru colegiile copiilor.

  • Daca nu muncesti si nu produci ceva de valoare pentru societate, atunci nu traiesti, iar banii iti infunda o viata de altfel productiva.

Asa incat, sfatul meu pentru toti tinerii milionari este ca, da trebuie sa ravniti la acel sentiment al sigurantei financiare, stiind ca va veti putea retrage, ca aveti destul cat va trimiteti copiii la scoli private, sa nu va faceti griji ca puteti iesi la cina de cateva ori pe saptamana, sa colectionati vin, sa calatoriti (cu un motiv).

Nota: Nu ai neaparat nevoie de milioane ca sa atingi acest sentiment de securitate. Nu ar trebui sa ravnesti sentimentul ca poti avea orice iti doresti, oricand iti doresti sau ca nu va trebui sa muncesti niciodata in viata ta. NU iti doresti asa ceva si nu iti doresti sa ajungi persoana care are resurse nelimitate, asa cum te vor tenta aceste milioane sa devii.

Iar pentru voi toti aceia deveniti tineri milionari, va rog, incercati din rasputeri sa rezistati tentatiei de a crede ca meritati toate acestea. Nimeni nu merita asta asa ca, bucurati-va cu modestie si respect fata de cei care sunt la fel de destepti (daca nu mai destepti) si muncesc la fel de greu, asemenea noua, dar au mult mai putin, desi fac lucruri extraordinare pentru aceasta lume.

Un articol via https://www.quora.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri