30 Aprilie 2014 publicat în Lifestyle 44 share-uri

Pana la varsta de 25 de ani devenisem milionar datorita unei averi pe care o obtinusem printr-o companie pe care o incepusem cu 4 ani in urma. Cand in final am inceput sa am profit, aveam (si inca am zeci de milioane) pe numele meu.
  • Un tanar de 25 de ani isi dezvaluie povestea de succes pe un site de socializare. Am hotarit sa preluam acest discurs ca exemplu de luciditate si inteligenta cum rar intalnesti in ziua de azi, cu atat mai putin printre oameni care ajunsi pe o culme, uita de unde au plecat.

Sa faci milioane la o varsta frageda, este in opinia mea, un privilegiu total – si nu conteaza cum am obtinut acestea, poate datorita unor circumstante si legaturi norocoase. Este absolut adevarat ca ai un sentiment nemaipomenit sa stii ca, doar daca nu cumva esti un idiot, nu va mai trebui sa iti faci vreodata griji in legatura cu aspecte ale vietii ca pensia, daca esti capabil sa iti trimiti copiii la facultate, sa platesti pentru probleme medicale catastrofale sau sa muncesti daca nu vrei acest lucru.

Este de asemenea nemaipomenit ca nu trebuie sa te abtii de la extravagante ca cine dragute in oras, sau sticle scumpe de vin, un hotel luxos in vacanta, sau sa platesti pentru prieteni care nu au bani sa faca anumite lucruri pe care vrei sa le faci impreuna cu ei. Daca si tu, asemenea multora te ingrijorezi adesea in privinta acestor aspecte ale vietii, ai dreptate sa simti invidie, pentru ca aceasta parte a faptului de a fi milionar este nemaipomenita.

Totusi, majoritatea oamenilor care sunt in situatia mea au ajuns aici fiindca se concentreaza pe a trai, pe a munci din greu, a fi competitivi si pentru a atinge mereu tinte cat mai inalte, ca sa nu mai pomenesc despre faptul ca au un acut simt al propriei valori.


Sa ai milioane poate fi un "blestem"

Dar tot asa, creierul omaneilor imbogatiti inlocuieste focusarea asupra unor chestiuni critice, cu altele, care chiar daca pentru cititor pot parea minimale, pentru un tanar milionar megaloman, acestea sunt la fel de importante. Ei cred ca merita ceea ce au. Incep sa simta dorinta puternica de a-si transfera atentia asupra auto-perceptiei grandioase ce o au, incep sa se gandeasca cum sa isi construiasca mostenirea, cum sa isi protejeze milioanele si stilul de viata, cum sa se apere de „cautatorii de aur” si sarlatani, cum sa nu piarda ceea ce au. Iar acest mod de a gandi este un blestem si nu pentru ca te transforma intr-un dobitoc, ci mai ales pentru ca sfarsesti prin a irosi ceea ce ar trebui sa percepi ca pe un dar: libertatea de a ignora castigul financiar, ca factor motivant in viata ta.

Si stiu toate acestea, fiindca am fost tentat de ele in viata mea, de toate aceste ganduri pe care se ti le repeta din nou si din nou si familia ta si intreaga "armata" de sfatuitori despre avere si potentiali parteneri de afaceri, care te cauta dupa ce lumea a inceput sa vorbeasca despre castigurile tale.

Aici apare si subiectul copiilor tai. Chiar vrei ca ai tai copii sa creasca fara sa isi fi vazut vreodata parintii muncind sau facandu-si griji cu privire la cat costa un lucru? Chiar ai nevoie de 5 masini si doua sau trei case? Este zborul cu o companie internationala chiar atat de neconvenabil? Copiii tai te vor iubi mai mult daca le oferi totul?

Foto: Shutterstock.com; afacerist, businessman, milionar, tanar

Foto homepage: Shutterstock.com; afacerist, milionar, businessman, tanar


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri