Impresioneaza-i pe cei dragi, dar si pe invitati, cu o masa speciala in care bucatele delicioase si aromele irezistibile sa imbie in mod placut papilele gustative ale tuturor. Iata 10 retete de zile mari care ii vor cuceri pe invitati in Noaptea dintre Ani:

2. SALATA OLIVIER, VARIANTA SOFISTICATA a SALATEI DE BOEUF

Timp de preparare: 60 - min

Salata Olivier este o reteta inventata de francezul Lucien Olivier, in 1860, pe cand acesta era bucatar-sef la celebrul restaurant moscovit Hermitage. Se aseamana cu salata de boeuf, dar este mult mai sofisticata si mai buna. Sunt mai multe versiuni ale acestei retete, iar reteta pe care vi-o propun eu nu este varianta originala, insa este foarte buna, pot sa va asigur.




Ingrediente necesare pentru salata Olivier:
  • 500 gr piept de pui
  • o legatura marar
  • o lingurita mustar
  • 3 linguri iaurt
  • 3 catei de usturoi
  • 4 cartofi potriviti
  • 4 castraveti murati medii
  • 3 linguri de maioneza
  • o salata verde (pentru ornat)
  • o rosie (pt ornat)
  • 2 oua fierte (pentru ornat)
  • masline negre (pt ornat)
  • sare, piper

Mod de preparare salata Olivier:

Pieptul de pui se fierbe, dupa care se taie cubulete. La fel si cartofii, se fierb in coaja, se curata si se dau pe razatoarea mare. Castravetii murati se taie cubulete mici, iar mararul se toaca marunt. Toate aceste ingrediente se amesteca intr-o salatiera.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Sosul se face asa: se amesteca maioneza (cumparata sau facuta in casa) cu iaurtul, mustarul, sarea (dupa gust) si usturoiul pisat. Combinam sosul cu salata si pregatim patul verde (din salata verde), dupa care asezam salata peste (o montam exact ca pe salata beouf).

Incepem sa ornam:

Eu am ornat asa: ouale fierte le-am taiat felii rotunde, le-am asezat pe margine in cerc si am pus deasupra lor cate o felie de maslina. Am mai taiat felii rotunde de rosii si le-am aranjat in mijloc tot in cerc impreuna cu firicele de marar.


O reteta propusa de: Andreea Mihaela Lazar (andu4bidden)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri