9 Septembrie 2013 publicat în Lifestyle 19 share-uri

Faceti cunostinta prin intermediul imaginilor cu unul dintre cele mai spectaculoase, extravagante si futuriste orase ale lumii: Dubai. Dubai-ul este unul din cele 7 emirate ce formeaza Emiratele Arabe Unite (cel mai modern si dezvoltat), un oras-stat in sine, in care totul pare la superlativ.

Credite foto Burh Khalifa: MQ Naufal / Shutterstock.com

Burj Khalifa, cladirea devenita un simbol al Dubaiului, este cea mai inalta cladire construita vreodata de om. De o inaltime impresionanta, 829.8 m, Burj (Turn) Dubai este si constructia cu cele mai multe etaje din lume si anume 160. In aceasta cladire, lifturile se deplaseaza si ele cu o viteza pe masura inaltimii: 64 km/h, Burj Khalifa detinand si un record mondial in aceasta privinta.

.

Credite foto Burj Khalifa: Kjersti Joergensen / Shutterstock.com

Daca vizitezi faimoasa cladire, cu siguranta nu poti rata si spectacolul oferit de Dubai Fountain. Combinatia muzica, dans si induiri de apa iti va taia respiratia. Fantanile arteziene din Burj Dubai se intind pe o lungime de 300 de metri si reprezinta cel mai mare sistem de fantani arteziene din lume. Dispun de 6600 de becuri, 25 de proiectoare colorate si arunca apa pana la aproape 153 de metri.

Foto Dubai Marina. Credite foto: Sergii Figurnyi / Shutterstock.com

Dubai Marina, cunoscuta si sub numele de "Noul Dubai" se doreste a fi pe viitor cea mai mare structura plutitoare construita de mana omului. Zona are o suprafata de 4.9 million metri patrati si va adaposti peste 200 de cladiri moderne si zgarie-nori. "Miniorasul" se intinde de-a lungul Golfului Persic pe o lungime de 3 km.

Foto Dubai Marina si Turnul Infinity. Credite foto: Sergii Figurnyi / Shutterstock.com

Dubai Marina adaposteste pe partea sa vestica si cel mai inalt grup de blocuri locuinte din lume, format din zgarie-nori care iti taie respiratia prin forma si inaltimea lor ametitoare de 250-300 metri. Cele mai inalte cladiri din acest grup rezidential au si peste 350-400 de metri. Turnul Infinity din Dubai (vezi imagine) se bucura de titlul de cel mai inalt bloc rasucit din lume, avand inaltime de 306 m si forma de spirala.

Foto homepage: Dubai Marina. Credite foto: Sophie James / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri