20 August 2013 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Wyoming Robert Sternberg ne ajuta sa ne reprezentam iubirea. Triunghiul iubirii se refera la cele 3 dimensiuni importante ale iubirii: intimitatea, pasiunea, angajamentul.

5. Prietenia

Sunteti impreuna de doar cateva luni si, chiar daca simti ca v-ati apropiat foarte tare si sunteti conectati emotioanl, inca nu ati devenit conectati pasional si nici planuri de viitor impreuna nu aveti. Aceasta legatura romantica este caracterizata, in opinia lui Sternberg, de o prietenie adevarata, caz in care o persoana simte o legatura, o caldura si o apropiere fata de o alta, fara insa a simti si o pasiune intensa sau un angajament pe termen lung.

* O iubire puternica doar in varful intimitatii.

Foto: Shutterstock.com, cuplu, iubire romantica

6. Iubirea romantica

Sunteti indragostiti, aveti o dorinta sexuala puternica unul fata de celalalt, sunteti conectati si foarte apropiati din punct de vedere emotional. Totusi nu ati discutat planuri de viitor impreuna, sau acestea nu se concretizeaza. In iubirea romantica partenerii sunt legati emotional si sexual, pasiunea dintre ei fiind arzatoare. Totusi, relatia scartaie in ceea ce priveste angajamentul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Principiile de bază ale mașinii CNC Caria dentară – ce este și cum se tratează Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

* Este o iubire puternica doar in unghiul intimitatii si cel al pasiunii.

7. Iubirea desavarsita

Dupa mai bine de 6 ani impreuna sunteti mai indragostiti decat niciodata. Sunteti inca foarte apropiati, sunteti in sintonie romantica si sexuala adanca si sunteti devotati complet unul celuilalt si relatiei voastre. In opinia lui Sternberg, aceasta este forma ideala de iubire, catre care aspira foarte multi oameni, dar pe care, in mod aparent, foarte putini oameni o obtin. Psihologul atentioneaza faptul ca a mentine o iubire desavarsita poate fi chiar mai dificil, decat a o obtine…

El atrage atentia asupra importantei de a transforma componentele iubirii in actiune. Fara a exprima pasiunea, intimitatea si angajamentul, cchiar si cele mai mari iubiri vor muri.

* Iubirea unde toate punctele triunghiului stralucesc.

Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Psychology Today ne atrage atentia ca este posibil sa nu ne incadram complet doar intr-o singura categorie. Poti folosi acest triunghi pentru a evalua singura cele trei nivele ale iubirii pe care o traiesti.

Trebuie sa mai fim atenti si la faptul ca, rareori relatiile sunt stabile in decursul anilor. Ele trec de la o forma la alta, de aceea nu trebuie ca in momentul in care ti se pare ca ceva lipseste din relatia ta, fie la nivel intim sau poate in punctul angajamentului, sa renunti. De fapt, puteti ca impreuna sa incercati a vitaliza iubirea voastra, exact acolo unde este nevoie.

Cheia unei relatii implinite este comunicarea si sinceritatea exprimata cu blandete. Psihologii nu ne pot da un raspuns clar cu privire la ce este iubirea, dar Modelul Sternberg ne poate oferi un cadru destul de bun pentru a privi si dintr-o perspectivaa rationala, sentimentele pe care le avem unii fata de ceilalti.

Iti mai recomandam si:

Teoria Triunghiulara a Iubirii: Tu ce fel de relatie psihologica ai?

Horoscopul barbatilor buni: Top 3 barbati in care poti sa ai incredere, conform zodiacului

Horoscopul italian al lui Amor pentru toamna 2013


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri