Zambim pentru ca celalalt zambeste. Zambim ca sa alungam tristetea si sa inducem entuziasmul. Zambim pentru ca zambetul constituie cea mai subtila si rafinata metoda de a comunica, suplinind cu succes cuvintele. Zambim pentru ca ni s-a spus ca zambetul este calea cea mai sigura spre fericire si multumire. Zambim pentru ca oamenii de stiinta sunt convinsi ca atunci cand zambim des sistemul nostru imunitar devine mai puternic.

Cu totii stim sa zambim. Toti zambim, insa putini dintre noi sunt cei care cunosc cu adevarat lectia zambetului. Zambim pentru ca zambetul este un mod de autoaparare impotriva rautatilor. Zambim superficial, zambim pentru ca asa trebuie, zambim ca sa nu plangem, zambim ca sa ne aratam superiori, zambim ca sa ne simtim sufletul ca zambeste, zambim ca sa ne intinerim trupul.

Zambim pentru ca celalalt zambeste. Zambim ca sa alungam tristetea si sa inducem entuziasmul. Zambim pentru ca zambetul constituie cea mai subtila si rafinata metoda de a comunica, suplinind cu succes cuvintele. Zambim pentru ca ni s-a spus ca zambetul este calea cea mai sigura spre fericire si multumire.

Zambim pentru ca oamenii de stiinta sunt convinsi ca daca zambim des, sistemul nostru imunitar se intareste. Zambim pentru ca astfel ne cresc sansele unei vieti de lunga durata. Zambim pentru ca managerul nostru considera zambetul ca facand parte din indatoririle de serviciu. Nu zambim insa pentru ca asa simtim. Cuprinsi de febra grijilor si a cotidianului, de cele mai multe ori uitam sa zambim din suflet. Uitam sa zambim pentru a-i readuce celui de langa noi zambetul pe buze.

Uitam sa zambim pentru ca ne vine sa zambim. Si uitam ca zambetul natural, deschis si spontan reprezinta calea cea mai sigura de a ne apropia de ceilalti. Exista insa o diferenta ca de la cer la pamant intre un zambet nesincer, disimulat si unul autentic. La fel si intre persoanele care abordeaza un astfel de zambet, spun psihologii caci zambetul reprezinta oglinda fidela a personalitatii. Zambetul, mai mult decat orice alt gest schitat, vorbeste despre felul de a fi si despre temperamentul unei persoane.

De regula zambetul disimulat apartine personalitatilor care se adapteaza cu usurinta, personalitatilor manipulatoare, realiste, de o inteligenta vie, dispuse sa faca orice si sa mearga pana la capat pentru a-si atinge scopurile propuse. Au tendinta de a-si reprima emotiile sau, in unele circumstante, de a le ascunde pe cele adevarate. Un astfel de zambet poate denota fie teama, fie minciuna sau poate fi perceput pur si simplu drept o incercare de a masca timiditatea. In cadrul zambetului fals, buza de jos se incordeaza sau dantura este descoperita in mod ostentativ precum se intampla in cadrul rasului.

Zambetul poate fi considerat si o arma a seductie, o modalitate de exprimare a intentiilor erotice. Zambetul cu buzele rasfrante si umflate in care dantura este dezvaluita treptat este extrem de senzual si plin de incarcatura erotica. El reflecta dorinta si pasiune si poate tine locul cu succes unei invitatii erotice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri