Inovatia care va imbunatati viata a aproape un miliard de oameni

12:03, 19 Martie 2013 publicat în Lifestyle6 share-uri

O companie cunoscuta a anuntat ca a descoperit o metoda prin care reduce considerabil cantitatea de energie necesara pentru a elimina sarea din apa sarata

O companie cunoscuta mai ales pentru realizarea de avioane de lupta si rachete a anuntat ca a descoperit o metoda prin care reduce considerabil cantitatea de energie necesara pentru a elimina sarea din apa sarata, ceea ce va ieftini considerabil acest proces de obtinere a apei curate, lucru extraordinar in contextul crizei apei inregistrate la nivel mondial.

Procesul dezvaluit de oficialii de la Lockheed Martin va permite producatorilor de filtre sa realizeze membrane de carbon subtiri cu gauri de aproximativ un nanometru, ce vor permite apei sa treaca, dar care vor fi prea mici pentru moleculele de sare din apa de mare.

Citeste si:
Pune tusea la colț cu Imunotus
Pune tusea la colț cu Imunotus

Aceasta inovatie este facuta posibila de un material miraculos - grafenul. Fasiile de carbon pur ce sunt cunoscute sub numele de grafen au o grosime de doar un atom, astfel ca este necesara mult mai putina energie pentru a impinge apa sarata prin filtru cu forta necesara pentru a separa apa de sare.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto homepage: Shutterstock

Citeste si:
Șase pași către dieta unui adult sănătos
Șase pași către dieta unui...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri