Sarbatoarea Sfantului Andrei - despre Dragoste, Ursita si Strigoi! Cele mai frumoase traditii romanesti

30 Noiembrie 2012 publicat în Lifestyle 28 share-uri

Va invitam sa citim cele mai fascinante si interesante credinte, traditii si obiceiuri romanesti legate de sarbatoarea Sfantului Andrei!

Previziuni ale vremii si ale anului care va veni

In ajunul sarbatorii sfantului Andrei, toti membrii familiei trebuie sa semene grau intr-o strachina de pamant. Cel al carui grau va creste cel mai des si mai inalt si nu se va ingalbeni va fi cel mai norocos in anul care vine. El va avea parte de sanatate si de un an bun, prielnic. Obiceiul este stravechi: batranii satelor obisnuiau sa semene grau in oale de pamant, interpretand recoltele de anul urmator in functie de felul in care creste graul. Ca regula, graul respectiv este special si nu trebuie aruncat, ci dat pasarilor spre hrana. 

Pentru a vedea daca vei avea parte de zile inflorite in anul care va veni, este bine sa pui intr-o vaza cu apa crengute de corcodus, visine, cires, mar, migdal etc. Pe langa aspectul coloristic deosebit, ele au o semnificatie aparte. Daca infloresc pana in Craciun (pana de Sfantul Vasile in unele variante) – e semn ca te vei bucura si vei inflori in anul care va veni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Luna devine si ea un astru important in noaptea magica a Sfantului Andrei. Daca luna este “subtire” si iti pui o dorinta in gand si ii adresezi sfantului Andrei o rugaciune in timp ce privesti luna, se crede ca ruga iti va fi ascultata, iar dorinta ti se va implini. Totodata, luna plina pe un cer senin in noaptea de sfantul Andrei prevesteste o iarna usoara. La polul opus, luna plina pe un cer intunecat prevesteste o iarna lunga si grea, cu nameti si viscole.

Foto fr si main: By Leo Zank /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri