3 Decembrie 2012 publicat în Lifestyle 37 share-uri

Trebuie sa facem alegeri intelepte nu doar in viata reala, ci si in mediul online. Activitatea noastra pe Facebook poate avea consecinte neplacute pentru viata noastra de zi cu zi, iar tocmai de aceea este nevoie sa fim constienti de dezavantajele pe care ni le aduce cea mai celebra retea de socializare.

In ziua de astazi, reteaua de socializare Facebook a devenit aproape indispensabila pentru fiecare dintre noi. Updatarea statusurilor si postarea de informatii pe propriul wall au devenit la fel de naturale pentru noi ca si cafeaua cu cea mai buna prietena ori cumparaturile la supermarket. Insa, in mediul online, nu este totul roz... Facebook are si dezavantaje! Iata cinci dintre ele:

1. Datorita retelei Facebook, toata lumea stie totul despre tine.

Din momentul in care devii utilizator al retelei de socializare cunoscuta sub numele de Facebook, trebuie sa fii constienta de faptul ca informatiile pe care le postezi pe wall-ul personal ori pe cel al prietenilor pot fi vazute de toata lumea. Chiar si cand umbli la setarile de confidentialitate, tot ceea ce impartasesti inca poate fi vazut de numeroase persoane, unele dintre ele fiindu-ti complet straine. Incearca sa nu iti transferi intreaga identitate din viata reala in lumea virtuala!

2. Utilizarea Facebook provoaca dependenta!

Este mai mult decat posibil ca utilizand Facebook o buna perioada de timp sa devii dependenta de aceasta retea de socializare, mai ales in conditiile in care esti o persoana careia ii place sa isi impartaseasca opiniile ori noile descoperiri cu ceilalti sau cineva care iubeste sa se exprime liber si creativ. Dependenta de Facebook si de butonul ‘Share’ te poate influenta negativ... Poti ajunge sa iti petreci intreaga viata in fata calculatorului, iti poti pierde abilitatile de socializare si chiar prietenii ori poti ramane in urma cu treburile pe care le ai la locul de munca. La fel cum se intampla cu orice alta dependenta, si in cazul dependentei de Facebook lucrurile trebuie luate in serios - actioneaza imediat si incearca sa revii cu picioarele pe pamant.

3. Pe Facebook, pretendentii nedoriti nu au limite in comunicare.

Da, in viata reala, atunci cand nu doresti sa ai de-a face cu o anumita persoana de sex masculin, poti face acest lucru sa se intample. Pe Facebook insa, situatia este complet diferita. Barbatii cu care nu doresti sa vorbesti te pot contacta oricum. Este posibil chiar sa fii ‘bombardata’ cu mesaje, like-uri, friend-request-uri sau chiar postari pe propriul wall iar atunci cand te loghezi pe Facebook sa fie nevoie sa le verifici pe fiecare in parte. Asa poti chiar sa pierzi acea unica notificare de la o persoana speciala de care chiar iti pasa... Viata in online nu are limite de comunicare...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri