18 Iunie 2012 publicat în Lifestyle 23 share-uri

Potrivit cartii "Reinvata sa gatesti. Carte de bucate sanatoase" relansata de dr. Menci exista cinci salate pe care le putem manca fara grija, deoarece au ingrediente naturale, sunt rapid de preparat si ne sustin organismul pe timp de vara!

3.Salata de ghebe cu usturoi

Aceasta este o alta reteta , pe care daca o gatim ca la carte, putem sa o mancam fara grija pe de-a lungul intregului an.

Sfatul lui Menci:

-Se prefera ghebele proaspete
-Timpul de oparire trebuie scurtat, astfel incat ghebele sa isi pastreze cat mai bine valoarea nutritiva
-Este indicat sa se foloseasca ulei de masline extravirgin sau uleiurile presate la rece de nuca, armurariu, dovleac, struguri sau rapita
-Otetul trebuie sa fie de fermentatie, din vin, mere si pere, prune, fara conservanti, coloranti sau arome artificiale
-Sarea trebuie sa fie marina, bruta, in detrimentul celei rafinate, iodata artificial

4.Salata de castraveti cu marar

Reteta traditionala cere: 3-4 castraveti proaspeti, curatati de coaja si feliati; 2 linguri de ulei de floarea soarelui; 1 legatura de marar tocat; sare; piper si otet.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Social Media și sănătatea dentară. Ce vor oamenii să afle de la dr. Alexandra Mircea, cel mai urmărit medic din România Interviu cu Dr. Stomatolog Mina Camelia Vasiliu: „Zâmbetul unui pacient la finalul tratamentului este sursă pură de energie catalizatoare, pozitivă, motivantă” Alăptarea este iubire! Săptămâna Mondială a Alăptării are loc anual, între 1-7 august

Reteta a la Menci ne invata:

-Sa NU curatam castravetii de coaja, deoarece aceasta este bogata in fibre alimentare importante pentru digestive si detoxifiere, precum si in vitamine, minerale si antioxidanti
-Sa folosim uleiuri presate la rece, de masline, in, canepa, argan, dovleac sau struguri
-Sa inlocuim sarea normal cu una marina, bruta, sau cu adaos de alge marine/ierburi aromatice
-Sa macinam piperul pe loc, peste salata
-Sa folosim otet de fermentatie, din vin, mere si pere, prune, fara conservanti, coloranti sau arome artificiale

5.Salata de vinete

Aceasta salata delicioasa are ca prim secret cumpararea vinetelor proaspete si coacerea lor pe aragaz, pe o tabla incinsa. Mirosul de vanata coapta o sa va parfumeze bucataria si o sa va trezeasca apetitul pentru delicioasa salata!

Reteta de salata de vinete este una traditionala, mostenita din generatie in generatie in fiecare familie, insa noi ii putem da un pic de noutate folosind: sare de mare integrala si ulei de masline extravirgin sau uleiuri presate la rece.

Importanța îngrijirii orale a cățeilor Campanie gratuită pentru depistarea precoce a Diabetului Zaharat și evaluare a riscului de apariție a bolilor cardio-vasculare in Otopeni 5 lucruri de care să ții cont pentru igiena din perioada menstruală

Pofta buna!


Retetele prezentate mai sus au fost extrase din cartea "Reinvata sa gatesti. Carte de bucate sanatoase", relansata de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, existenta la chioscurile de presa, toata luna iunie, la pretul de 11.99 lei. Cartea a aparut la editura www.coreuspublishing.com.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri