4 Iunie 2012 publicat în Lifestyle 39 share-uri

Exista numeroase mituri asociate cu procesul de imbatranire ce ne pot ajuta sa realizam ca inaintarea in varsta nu este doar naturala, ci si frumoasa ori chiar amuzanta! Sa luam exemplul Maiei.

Procesul de imbatranire nu poate fi ocolit de nicio persoana de pe aceasta planeta, insa poate fi oricand perceput intr-o maniera pozitiva. Sa ne gandim doar ca sufletul nu imbatraneste niciodata!

Maia tocmai a implinit 95 de ani. Chiar si la aceasta varsta inaintata, ea este inca independenta si, mai mult, la fel de sanatoasa ca o femeie de 40 de ani. Secretul ei? Nu priveste procesul de imbatranire ca pe ceva negativ si duce un stil de viata simplu si sanatos.

Mit: Atunci cand imbatranesti iti pierzi memoria.

Probabil cel mai raspandit mit in legatura cu procesul de imbatranire este cel conform caruia inaintarea in varsta cauzeaza pierderea memoriei. Din punct de vedere medical, nu exista nicio corelatie intre imbatranire si pierderea memoriei. Aceasta poate fi cauzata doar de anumite disfunctii la nivelul sinapselor din creier (ce nu au legatura cu varsta). Fiecare dintre noi cunoaste cel putin o bunicuta sau un bunic ce se apropie de centenar si cu toate acestea are o tinere de minte perfecta!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Mit: Poti ingreuna procesul de imbatranire daca faci exercitii inca din adolescenta.

Acest mit este probabil cel mai frecvent intalnit printre femei. Important este sa retii faptul ca niciodata nu este prea tarziu sa te apuci de exercitii fizice sau sa duci un stil de viata sportiv. Exercitiile fizice regulate ajuta pielea sa arate mai tanara, iar plimbarile in aer liber sau yoga sunt eficiente la orice varsta. Daca in tinerete nu aveai timp pentru asa ceva, inaintarea in varsta iti ofera confortul de a-ti organiza timpul, in mare parte, asa cum iti doresti.

Image © Shutterstock - 3472308


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri