4 Iunie 2012 publicat în Lifestyle 39 share-uri

Exista numeroase mituri asociate cu procesul de imbatranire ce ne pot ajuta sa realizam ca inaintarea in varsta nu este doar naturala, ci si frumoasa ori chiar amuzanta! Sa luam exemplul Maiei.

Mit: Procesul de imbatranire te face victima depresiei.

Si acesta este un mit ce ar trebui clarificat. Depresia nu tine cont de varsta, ci de taria de caracter a unei persoane, nefiind influentabila prin procesul de imbatranire. Mai mult, daca nu este intr-un stadiu sever, depresia poate fi tratata prin inducerea de energie pozitiva si un stil de viata benefic pentru psihicul uman. De fapt, in societatea de astazi, femeile tinere sunt cele care sufera constant de depresie, si nu cele trecute peste varsta maturitatii. Asadar, depresia nu are legatura cu varsta pe care o avem, ci cu modul in care ne traim viata si ne angajam in interactiuni.

Image © Shutterstock - 69279337

Mit: Atunci cand imbatranesti, devii dependent de ceilalti.

Faptul ca odata cu inaintarea in varsta devenim dependenti de ceilalti este, si el, un mit. Daca reusim sa avem un stil de viata sanatos, cu siguranta nu avem nevoie sa depindem de anumite persoane din jurul nostru. Mai mult, in zilele noastre, societatea le ofera oamenilor in varsta diferite posibilitati de interactiune prin care acestia se pot bucura de activitati sociale. Astfel, procesul de imbatranire nu devine doar frumos, ci si amuzant!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023 Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Mit: Procesul de imbatranire aduce cu sine dizabilitati fizice.

Acest mit este extrem de prevalent in societatea de astazi. De fapt, el este mai mult un mit psihologic. Majoritatea femeilor isi spun in minte faptul ca atunci cand imbatranesc, cu siguranta nu vor putea ocoli durerile musculare ori durerile de articulatii. In realitate insa lucrurile stau complet altfel... Daca avem un organism sanatos, nu vom avea parte de probleme. Exista numeroase exemple de femei trecute de 80 de ani care sunt in forta si complet sanatoase.

Image © Shutterstock - 42792982


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri