Perfectiunea este un cuvant in jurul caruia graviteaza multe dintre gandurile si actiunile noastre. Ne dorim sa facem totul ca la carte, sa fim sotii perfecte, mame ireprosabile, sa avem o cariera de succes, iar comportamentul nostru sa fie de cele mai multe ori desavarsit.
Perfectiunea este un cuvant in jurul caruia graviteaza multe dintre gandurile si actiunile noastre. Ne dorim sa facem totul ca la carte, sa fim sotii perfecte, mame ireprosabile, sa avem o cariera de succes, iar comportamentul nostru sa fie de cele mai multe ori desavarsit. Cum arata un perfectionist? Ati intalnit vreo persoana care privind la imaginea unui patrat sa spuna ca aduce izbitor de mult cu un cerc? Poate ca nu, dar in mod sigur ai cunoscut o persoana care ti-a creat impresia ca interpreteaza un rol in viata de zi cu zi pentru ca rareori i s-ar putea imputa cea mai mica greaseala. Nimeni nu poate prezice cu exactitate cand si la ce varsta se manifesta pentru prima oara dorinta de perfectiune, desi psihilogii arata ca problema se explica in unele cazuri prin prisma copilariei. Este vorba de lucruri care ne-au fost repetate si impuse prea des de catre cei din jur in prima parte a vietii. Inculcate in minte in perioada copilariei, la maturitate li se vor da curs liber. Aceste persoane sufera inimaginabil daca nu vor fi capabile sa realizeze asteptarile celorlalti.

De asemenea, psihologii sunt de parere ca perfectionismul este partial genetic. Copiii care au avut parinti perfectionisti se impart in doua extreme: cei care reproduc comportamentul parintilor, devenind la randul lor niste perfectionisti si cei care se razvratesc, manifestand un comportament total opus fata de cel al parintilor. Persoanelor perfectioniste le este greu sa recunoasca ca vor ca totul sa fie perfect, admitand mai degraba ca au o viata foarte solicitanta. Acesta ar fi principalul motiv pentru care trebuie sa dea tot ceea ce au mai bun din ei. Dorinta de a tinde spre mai mult este un dat intrinsec al statutului de femeie. Este gresit insa sa credem ca dorinta de perfectiune este un fenomen intalnit mai ales in cazul femeilor. Si barbatii acuza aceasta dorinta, insa un studiu efectuat in urma cu cativa ani a demonstrat ca femeile sunt preocupate zilnic de aproximativ 12 probleme, in timp ce barbatii se izbesc in medie de trei probleme pe zi. Studiul a fost efectuat pe o perioada de 3 luni de zile, in cazul cuplurilor casatorite. Asadar, femeile manifesta intr-o masura mai mare decat barbatii dorinta de a face totul perfect. De asemenea, dorinta de perfectiune este la fel de fireasca ca si dorinta de iubire sau ca si cea de a trai. Natura noastra umana este inzestrata cu astfel de dorinte. Nu trebuie sa luptam impotriva lor pentru ca ar insemna sa negam insasi conditia umana, ci sa-i gasim masura potrivita. Prea putin... nu ne este niciodata suficient, prea mult... ne poate depasi uneori.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri