30 Aprilie 2012 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Ce este destinul? Destinul este credinta ca, inainte de toate, viata noastra e predeterminata de o forta supranaturala, de un Papusar Suprem ce trage sforile de undeva de sus, guvernandu-ne viata, confectionand Firul Rosu al Sortii, ce se poate intinde sau incurca, insa niciodata nu se va rupe!.
Chinezii antici erau de parere ca lumea in care traim este fatalista, ca totul in viata este predeterminat. De aceea, se credea ca nimeni nu trebuie sa isi “forteze” norocul pentru a nu avea parte de karma negativa. Expresiile chinezesti “Firul rosu al sortii” si “Batranul din lumina lunii” sunt derivate dintr-o veche parabola ce demonstreaza predeterminarea evenimentelor importante din viata noastra precum casatoria.

Firul Rosu al Sortii: Parabola

Potrivit parabolei, Wei Gu din Dulin si-a pierdut parintii atunci cand era doar un copil. Si-a dorit sa se casatoreasca de tanar dar, cu toate acestea, toate cererile lui de casatorie s-au dovedit fara succes. In al doilea an al lui Zhenguan, in timpul domniei imparatului Tang Taizong, Wei Gu se afla intr-o calatorie si era cazat intr-o casa in regiunea sudica a orasului Song. A doua zi de dimineata trebuia sa se intalneasca la templul Longxing, in partea vestica a locului de cazare, cu un oficial Chinghe si familia Pan ce se oferise sa isi casatoreasca fata cu el.

Asadar, devreme a doua zi, nerabdator sa se casatoreasca, Wei Gu s-a grabit sa ajunga la templu. Atunci cand a ajuns acolo, luna inca era sus pe cer. Pe scari, un batran statea sprijinit de o desaga si citea dintr-o carte. Wei Gu s-a holbat la carte incercand sa recunoasca limba in care era scrisa, insa nu a reusit. Atunci, l-a intrebat pe batran: Ce fel de carte citesti domnule? Inca din tinerete am studiat numeroase limbi ale pamantului, chiar si sanscrita. Insa niciodata nu am intalnit un astfel de scris. Despre ce este vorba?

Omul batran a zambit si a raspuns: Cartea aceasta nu este din lumea pamanteasca. Cum ai fi putut sa stii scrisul? Wei Gu a intrebat: Atunci de unde vine ea? Misteriosul batran spuse: Cartea vine din Lumea de Dincolo. Mirat, Wei Gu a zis: Cum poate sa apara cineva din Lumea de Dincolo chiar aici? Omul batran a raspuns: Nu conteaza cum am ajuns eu aici, ci faptul ca tu ai venit prea devreme. Fiecare dintre cei din Lumea de Dincolo sunt pe Pamant cu un motiv foarte clar...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri