Casatorie la prima vedere? Ce este casatoria la prima vedere, va veti intreba probabil. Acelasi semn al intrebarii mi l-am pus si eu cand, tot navigand pe internet, am dat peste aceasta sintagma.
Casatorie la prima vedere? Ce este casatoria la prima vedere, va veti intreba probabil. Acelasi semn al intrebarii mi l-am pus si eu cand, tot navigand pe internet, am dat peste aceasta sintagma. Nu avea cum sa nu-mi sara in ochi cand majoritatea discutiilor pe blog sau pe forum se invart in jurul problematicii casatoriei. De ce sa ne casatorim, cand sa ne casatorim, este casatoria un rau necesar si lista cu potentiale subiecte pe aceasta tema poate continua la nesfarsit. In urma cu ceva timp insa, o persoana foarte draga mie imi spunea ca a comis greseala vietii sale casatorindu-se la prima vedere. Cu riscul de a fi acuzata de superficialism, insa in acel moment am avut tendinta de a izbucni in ras. Ce combinatie nepotrivita de cuvinte ciudate, mi-am spus in sinea mea. Cu siguranta auzisem de dragoste la prima vedere. Si chiar am simtit si eu pe pielea mea ce inseamna dragostea la prima vedere. Am simtit ce cu toata intensitatea pe care o punem in trairile care izbucnesc cu viteza fulgerului si se sting cu viteza luminii. Nu auzisem insa de “casatorie la prima vedere”.

Ascultandu-o si privindu-i ochii care confirmau durerea din spatele cuvintelor, am inteles. Am ascultat povestea ei: a fost o dragoste fulger, o dragoste la prima vedere care a continuat si la a doua vedere. A urmat in scurt timp o nunta ca-n povesti si inceputul unei casatorii care se anunta a fi una promitatoare. “Nu am avut nevoie ca timpul sa-mi confirme ceea ce stiam deja. Aveam impresia ca stiu totul. Stiam totul si totul se rezuma la iubire si la ceea ce simteam pentru el. Il iubeam, simteam pentru prima oara ca traiesc cu adevarat. Nimic nu mai conta. Nu ti s-a intamplat sa cunosti o persoana si sa ai impresia ca stii totul despre ea? Eu chiar stiam totul despre el.” Apoi, in scurt timp, si-a dat seama ca persoana langa care traia era total diferita de cea pe care o cunostea. Se schimbase. Au luat nastere certuri, conflicte, vorbe usturatoare care dureau mai rau decat orice altceva. In final a aparut si solutia salvatoare: acte semnate ce purtau pecetea divortului. Motivul? Nepotrivire de caracter...

Casatoria la prima vedere este o frumoasa nebunie care se stinge la fel de repede cum a luat nastere daca nu are baze solide la temelie, vor spune unii. Este nevoie de mai mult, uneori dragostea nu este suficienta pentru a crea o relatie frumoasa si de lunga durata. In reteta clasica a unei casatorii reusite se dau si ingredientele succesului: un el si o ea si nicio necunoscuta in jur. Casatoria inseamna siguranta si stabilitate, iar cei doi se cunosc atat de bine, incat pot evita eventualele neplaceri pe care le pot avea din aceasta cauza. In viziunea unor anumite categorii de oameni, casatoriile de acest gen sunt sortite esecului. O foarte probabila si plauzibila explicatie in acest sens o gasim in afirmatiile psihologilor conform carora personalitatea noastra ajunge la o deplina maturitate in jurul varstei de 33-36 de ani. Sa dam vina atunci pe imaturitate pentru toate deciziile gresite pe care le luam in viata? Si cine ne spune cand o decizie este cu adevarat gresita sau nu? Stim doar ca o anumita intamplare poate fi categorisita drept buna sau rea in functie de felul in care oamenii reactioneaza la ea. Si fiecare dintre noi acorda un plus sau minus in functie de ochelarii pe care ii poarta in acel moment.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Împreună în arte și simțiri Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri