22 Martie 2012 publicat în Lifestyle 90 share-uri

Pentru a alunga monotonia din viata noastra si a aduce un spirit inovativ in activitatile zilnice si interactiunea cu semenii putem intotdeauna sa alegem un sfat neconventional in locul unuia conventional.

Intr-o lume agitata si plina de informatie, majoritatea oamenilor stiu putin din tot. Sa luam deci lucrurile usor si sa digeram cum trebuie ceea ce invatam pentru a sti mai multe decat restul.

Sfat neconventional: fa-ti curaj si renunta.

Renuntarea este privita ca o concluzie negativa la ceea ce urma sa facem. Cand cineva renunta, inseamna ca este o persoana slaba ori incapabila. Lucrurile stau totusi complet diferit in viata. Majoritatea antreprenorilor de succes au renuntat de mai multe ori inainte de a-si da seama ce le place cu adevarat, iar tocmai aceasta renuntare i-a ajutat sa nu mai piarda timp cu lucruri imposibile pentru ei. Decizia de a renunta la ceva a fost baza crearii unui nou drum in viata, incununat de succes. Asadar, daca nu iti place locul tau de munca, mediul in care traiesti, caminul – renunta la ele. Tine minte totusi sa nu renunti NICIODATA la visul tau.

Sfat neconventional: foloseste-i pe ceilalti in propriul beneficiu.

Este o diferenta majora intre a ne folosi de o persoana si a abuza o persoana. Prima varianta ne ajuta sa ne simplificam viata, lucrand mai destept, si nu mai mult. Folosindu-i drept resurse pe cei din jurul nostru putem sa comparam diferite experiente de viata, idei si puncte de vedere. Odata ce compilam toate acestea si le analizam prin propriul filtru de gandire obtinem un set de data ce pot fi mai apoi folosite pentru a lua deciziile corecte. Propria cunoastere impreuna cu cea a persoanelor care fac parte din viata noastra ne ajuta sa experimentam adevarul scos la iveala de vechiul proverb Doua minti judeca mai bine decat una singura si sa intelegem profunzimea din ceea ce spunea George Bernard Shaw, cum ca, Daca eu am un mar, si tu ai un mar, si facem schimb de mere, o sa avem fiecare cate un mar. Daca eu am o idee si tu ai o idee si facem schimb de idei, o sa avem fiecare cate doua idei.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri