22 Martie 2012 publicat în Lifestyle 90 share-uri

Pentru a alunga monotonia din viata noastra si a aduce un spirit inovativ in activitatile zilnice si interactiunea cu semenii putem intotdeauna sa alegem un sfat neconventional in locul unuia conventional.

Sfat neconventional: permite-ti sa pierzi o disputa.

Certurile au loc atunci cand doua persoane au idei contradictorii. Trebuie sa recunoastem ca ne implicam intr-o discutie in contradictoriu doar daca stim ca vom castiga, insa nu avem in vedere faptul ca daca suntem de acord sa pierdem, de fapt castigam. Daca ambii participanti la interactiune tin garda sus, niciunul dintre ei nu va intelege cu adevarat punctul de vedere al celuilalt. Doar atunci cand luam in considerare argumentele oponentului si pierdem disputa intelegem ce este in mintea celui de langa noi si ii descifram limbajul ascuns. Daca nu reusim sa decodificam spusele persoanelor din jur, nu comunicam eficient. Iar comunicarea este esentiala in viata oamenilor.

Sfat neconventional: fii ciudat/excentric.

Cele mai inteligente persoane pe care le cunoastem sau de care am auzit sunt ciudate sau excentrice. Multi oameni de publicitate, antreprenori sau inventatori par excentrici. Cei mai amuzanti comedianti par ciudati. Poate chiar si unii dintre prietenii nostri din viata de zi cu zi sunt ori par ciudati sau excentrici. Este posibilc ca si noi sa fim priviti drept persoane excentrice de anumiti oameni.

Asadar, sa nu mai incercam sa intram in pielea diferitelor personaje din viata noastra, ci sa experimentam viata fara restrictii. Vom fi mult mai productivi si fericiti in momentul in care ne vom simti excelent in propria piele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri