Muzica face parte din viata noastra, ne insoteste in toate trairile nostre. Ascultam muzica atunci cand suferim, ascultam muzica cand suntem fericiti, ascultam muzica cand iubim, ascultam muzica cand suntem deprimati.
Muzica face parte din viata noastra, ne insoteste in toate trairile nostre. Ascultam muzica atunci cand suferim, ascultam muzica cand suntem fericiti, ascultam muzica cand iubim, ascultam muzica cand suntem deprimati. Muzica este un balsam pentru suflet, muzica ne alina durerile, ne da sperante, ne face sa visam din nou. Muzica ne face sa traim. Se spune ca muzica are efecte vinedecatoare asupra sufletului si trupului uman. Au ajuns la aceasta concluzie inaintasii nostri practicand ritualurile muzicii si ale dansului pe care le promovau vracii, preotesele Egiptului sau samanii. De aceeasi parere sunt si oamenii de stiinta ce studiaza maniera in care muzica contribuie la dezvoltarea inteligentei si modalitatea prin care aceasta atenueaza durerea cronica. Aceeasi opinie o am si eu, muritorul de rand, caci nu exista nimic pe lume care sa-mi aduca mai multa liniste sufleteasca si impacare cu mine insami decat atunci cand ma afund in magia sunetelor, visand la... nimic. Pana uit de persoana mea...

Muzica din punct de vedere stiintific


Cercetarile intreprinse de expertii psihologi s-au concentrat pe studierea efectelor sunetelor asupra psihicului si creierului uman, accentuand impactul puternic pe care il are aceasta asupra starilor noastre emotionale, precum si asupra modului in care ne comportam. Concluzia este insa una singura: registrul influentelelor pozitive si chiar al celor morbide este enorm. In functie de tipul de muzica pe care il ascultam, muzica relaxanta, linistitoare sau muzica dinamica, cu un ritm mai alert, sunetele acesteia pot fi diferite: linistitoare, tonice sau depresive. Cercetatorii au descoperit ca in functie de starea noastra energetica sau afectiva, ascultam, inconstient chiar, un anumit gen de muzica. Daca ne simtim epuizati energetic, optam pentru o muzica cu sunete mai intense care sa ne redea tonusul energetic. Daca suntem din contra, nervosi sau foarte agitati, ascultam o muzica de meditatie.

Explicatia psihologilor este una perfect plauzibila: vibratiile muzicii pot sa modifice ritmul batailor inimi, pot sa modifice respiratia, tensiunea arteriala, tonusul vaselor de sange periferice, schimburile nutritive si indeosebi starea afectiva. Muzica “mai usoara” influenteaza indeosebi sistemul nervos parasimpatic, responsabil de refacerea starii energetice a organismului, reducand ritmul cardiac. Muzica “mai antrenanta” actioneaza asupra plexului simpatic, cel care ajuta la descarcarea energiei. Pentru ca s-a demonstrat ca muzica influenteaza dispozitia spirituala, in multe tari din lume, muzica este un ajutor indispensabil in tratarea bolnavilor. Si nu ne referim la un tratament facil, ci la muzica administrata ca si medicament, in functie de afectiune, de fisa clinica a pacientului, urmand indicatiile unei adevarate farmacopei. Pentru a anumita afectiune, se recomanda un anumit fragment muzical.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri