Muzica face parte din viata noastra, ne insoteste in toate trairile nostre. Ascultam muzica atunci cand suferim, ascultam muzica cand suntem fericiti, ascultam muzica cand iubim, ascultam muzica cand suntem deprimati.

Meloterapia sau vindecarea prin muzica


Intr-un studiu efectuat recent in Taiwan pe un esantion de 60 de persoane, s-a demonstrat ca muzica ajuta la instalarea somnului, evitand in acest fel consumul de somnifere. Concluzia studiului a fost ca ascultarea a 45 de minute de muzica inainte de culcare induce o anumita stare de somnolenta. Cei care au participat la studiu sunt persoane in varsta ce acuzau incapacitatea de a dormi pe timpul noptii. Participantii au putut opta pentru muzica jazz, muzica simfonica sau folk. Se pare ca ascultarea acestor tipuri de muzica duce la incetinirea batailor inimii si la un ritm respiratoriu normal. Persoanele supuse acestei proceduri au sesizat o imbunatire a calitatii somnului cu 35%, scazand in acelasi timp nervozitatea resimtita pe timpul zilei si crescand orele somnului de noapte. De asemenea, ascultand muzica care ne place, in organism se elibereaza endorfina, substanta ce duce la instaurarea starii de bine. Implicit, ne simtim mai relaxati, mai fericiti si avem un somn mai linistit. Alte studii efectuate recent au demonstrat ca bolnavii suferind de hernie de disc, de poliartrita sau de osteoartrita ce au ascultat muzica cel putin o ora pe zi au resimtit o scadere a intensitatii durerilor cu cel putin 20%.

Impactul muzicii asupra fiintei umane are loc la doua nivele: nivelul sanatatii si cel al suferintei. Valeriu Samu, in studiul sau “Normal, paranormal si viata de fiecare zi”, spune ca “atunci cand ascultam muzica preferata, intregul nostru trup si suflet este invadat de o imensa bucurie, de buna dispozitie si de optimism. O muzica buna sau dorita te face sa te uiti de griji, de necazuri si de suparari. Ea te fortifica sub aspect somantic, te vaccineaza impotriva a tot ceea ce te agreseaza, fie din exterior, fie din interiorul fiintei tale. Si daca la nivelul conditiei de suferinta, ea dizolva sau indeparteaza boala, la nivelul conditiei de sanatate, ea o previne, o indeparteaza, o anihileaza”.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri