Bazata pe prejudecati sau nu, conceptia conform careia barbatii sunt mai inteligenti decat femeile, a prins radacini puternice in gandirea ambelor sexe.
Surprinzator este faptul ca, desi in medie, “nivelul de inteligenta al femeilor este egal cu cel al barbatilor, barbatii sunt cei care se afla la extreme, in varful sau la baza curbei de inteligenta. Sunt fie foarte inteligenti, fie foarte slabi din punct de vedere al capacitatilor intelectuale. Femeile, in schimb, se afla la jumatatea curbei de inteligenta, acest lucru fiind mai evident in cadrul universitar”, afirma Adrian Furnham. In schimb, ambele sexe sunt de parere ca nivelul de inteligenta al barbatilor evolueaza de la generatie la generatie, considerand ca tatii lor sunt mai inteligenti decat mamele, iar bunicii - mai inteligenti decat bunicile.

In ceea ce priveste inteligenta copiilor, majoritatea mamelor si tatilor cred ca baietii lor sunt mai inteligenti decat fetele. “Acest lucru este ingrijorator, demonstrand ca parintii isi supun proprii copii prejudecatilor legate de diferentele intelectuale dintre baieti si fete. In Marea Britanie cel putin, rezultatele la invatatura obtinute de fete in aproape toate domeniile scolare sunt mai bune decat cele inregistrate de baieti”. Pe de alta parte, se pare ca barbatii dau dovada de mult subiectivism atunci cand vine vorba de estimarea propriului nivel de inteligenta. Un barbat ce dispune de o inteligenta medie este de parere ca este foarte inteligent, in timp ce o femeie foarte inteligenta isi apreciaza inteligenta ca fiind medie.

Un articol de Dana Negoita
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri