14 Februarie 2012 publicat în Lifestyle 19 share-uri

Cand vine vorba despre dragoste si romantism, cuvintele nu pot exprima intotdeauna pasiunea si legatura emotionala pe care o simtim la fel de bine ca simbolurile iubirii.

Nimic nu spune “Te iubesc” mai bine decat forma de inima. Dar unde isi are originile aceasta? Nimeni nu stie cu siguranta, insa, cea mai veche utilizarea a formei de inima dateaza din secolul al VII-lea. Ea era desenata pe monedele cyreniene si reprezenta de fapt o planta, sylphium, acum disparuta, folosita pentru condimentarea mancarurilor sau controlul sarcinii. Teoria spune ca, initial, forma de inima era asociata cu amorul si abia mai tarziu a devenit unul dintre simbolurile iubirii.

Lalelele ca simbol al iubirii

Laleaua este floarea aniversara a 11 ani de casatorie, iar centrul ei inchis la culoare reprezinta inima iubitului atinsa de pasiune. O legenda turceasca adauga o simbolistica noua lalelei de culoare rosie. Se spune ca un print pe nume Farhad s-a indragostit de fecioara Shirin. Atunci cand printul a aflat ca Shirin a fost omorata, a fost cuprins de disperare si a decis sa se arunce de pe o stanca. Din fiecare picatura a sangelui sau a rasarit o lalea rosie ce semnifica si in ziua de astazi dragostea perfecta.

Trandafirii ca simbol al iubirii

Emma Goldman spunea ca prefera sa aiba trandafiri pe masa decat diamante la gat. Inca din cele mai vechi timpuri, trandafirii au fost cel mai apreciat simbol al iubirii romantice, al frumusetii si al perfectiunii. Fiecare culoare pe care o pot avea trandafirii aduce intelesuri noi acestui simbol romantic: galbenul semnifica bucuria iubirii, rosul semnifica pasiunea si dragostea nemuritoare iar rozul semnifica prima iubire.

Porumbeii ca simbol al iubirii

Porumbeii, prin ritualul lor de dragoste, inspira iubitii. Inca din cele mai vechi timpuri ei au fost considerati un simbol al iubirii credincioase si eterne deoarece ei raman impreuna pe parcursul intregii vieti. Daca un porumbel este separat de perechea sa prin moarte, nu isi va mai cauta o alta jumatate.

Frunza de artar ca simbol al iubirii

Pentru chinezi si japonezi, frunza de artar este un simbol al iubirii deoarece semnifica dulceata vietii de zi cu zi. Nord Americanii obisnuiau si ei sa foloseasca frunza de artar pentru a incuraja dragostea – acestia puneau frunze la capatul patului pentru o mai buna viata sexuala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri