14 Februarie 2012 publicat în Lifestyle 19 share-uri

Cand vine vorba despre dragoste si romantism, cuvintele nu pot exprima intotdeauna pasiunea si legatura emotionala pe care o simtim la fel de bine ca simbolurile iubirii.

Claddagh ca simbol al iubirii

Claddagh este un simbol incorporat in inele de sute de ani si reprezinta darul iubirii. Legenda acestuia este extrem de romantica. Se spune ca un pescar pe nume Richard Joyce ce lucra departe de casa a fost intr-o buna zi rapit de pirati si fortat sa lucreze pentru un fierar. Astfel, el a devenit un mester iscusit. In timpul in care era sclav, nu si-a uitat niciodata marea iubire, pe Margaret. Pentru ea el a faurit un inel special ce reprezenta dragostea pe care i-o purta. Multi ani mai tarziu, Joyce a fost eliberat si, in momentul in care a reintalnit-o pe Margaret, i-a oferit inelul Claddagh.

Marul ca simbol al iubirii

Simbol al fertilitatii, intelepciunii, abundentei si iubirii, marul detine proprietati mistice si magice. La nunta dintre Zeus si Hera, Gaia i-a oferit miresei mere pentru a simboliza uniunea si dragostea eterna. Dionisos, zeul grec al vinului, a cucerit-o pe Afrodita oferindu-i mere.

Nodul celtic al dragostei ca simbol al iubirii

Nodul celtic al dragostei nu are nici inceput, nici sfarsit, reprezentand continuitatea iubirii eterne si contopirea a doua suflete. Crestinismul a adoptat acest simbol celtic incorporandu-l pe cruci. Desi vechii celti nu au inregistrat simbolistica nodului, cercetatorii sunt de parere ca aceasta este unitatea iubirii – Dumnezeu, barbatul, femeia.

Kokopelli ca simbol al iubirii

Kokopelli sau Flautistul Amerindian este un simbol al fertilitatii asociat cu iubirea. El este reprezentat cu partile genitale exagerate si cantand la flaut ritualuri Hopi legate de casatorie. De multe ori, Kokopelli este infatisat impreuna cu consoarta lui, Kokopelmana. Un vechi obicei Amerindian spune ca flautul iubirii era folosit de barbati pentru a atrage fecioarele. Cand doi iubiti se casatoreau, flautul era distrus.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri