Lumea in care traim a capatat un ritm halucinant. Totul se invarte in jurul vitezei si al momentului potrivit. Acum e momentul potrivit ca sa facem un anumit lucru, acum e momentul potrivit pentru a ne rezolva problemele, acum e momentul potrivit pentru a iubi, pentru a face copii sau pentru a ne relaxa.
Atitudinea perfectionistului – Nu exista probleme atata timp cat stii cum sa le rezolvi!

Perfectionistul are un caracter puternic si ferm si reuseste sa jongleze cu majoritatea problemelor si grijilor. Abordeaza o atitudine eficienta in fata problemelor: Nu fuge, nici nu le neglijeaza, nu amana rezolvarea lor, ci incerca sa le inabuse chiar atunci cand apar. Din dorinta de perfectiune, poate exagera uneori. Nu in sensul ca isi face prea multe griji, ci prin faptul ca are impresia ca vede probleme chiar si acolo unde acestea nu exista. Nu-i este teama de problemele noi, dar acestea nici nu mai constituie o provocare menita sa-i solicite interesul. Poate face fata oricarui tip de problema si poate transforma la fel de bine o situatie nefavorabila in una pe care sa o foloseasca in avantajul sau. Abordeaza problema direct, vede ce este in neregula, isi pune in aplicare planul de atac si actioneaza, gasind solutii. In conceptia sa, nu exista probleme care sa nu poata fi rezolvate, totul depinzand de vointa. In viata se ghideaza dupa principiul: rezolvarea problemelor este cea mai sigura cale spre autoperfectionare.

Atitudinea extremistului - Problema este fie alba, fie neagra!

Pentru tipul extremist, orice problema este formata din doua culori. Problema este fie alba, fie neagra. Niciodata gri... Fie stii cum sa faci fata unei probleme, fie nu. In conceptia acestuia, rezolvarea unei probleme nu tine de vointa sau de timp, ci de capacitatea unui individ de a reactiona in momentul pozitiv. A te confrunta cu o problema si a stii cum sa o rezolvi inseamna in conceptia sa a face apel la cunostintele si la abilitatile pe care le posezi, bazandu-te in acelasi timp si pe inspiratia de moment. Maniera sa de a rezolva probleme este una spontana si categorica: fie rezolva problema acum si stie cum sa o faca, fie nu o mai rezolva deloc. Nu dispune de suficienta rabdare pentru a-si acorda timp lui insusi si nici problemei. Uita adesea ca problemele difera de la caz la caz, ca unele sunt mai grave decat altele si ca merita sa li se acorde separat atentie si timp.

Un articol de Dana Negoita

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri